fbpx

Atelier CIV. Apel la candidaturi

Pentru începutul acestui an Centrul de Introspecţie Vizuală lansează un apel la candidaturi pentru atelierul PUBLICAŢIILE INDEPENDENTE ÎN VREMEA REPRESIUNII ŞI A LIBERTĂŢII DE EXPRESIE, desfăşurat în perioada 18 – 23 aprilie 2011.

Atelierul are drept fundal istoria complexă a publicaţiilor independente româneşti, rămasă încă prea puţin cunoscută şi cercetată. Sub regimul Ceauşescu, reglementările impuse de stat asupra domeniului cultural şi artistic erau extrem de aspre, astfel că în România producţia de publicaţii independente înfloreşte abia odată cu începutul anilor ‘90. În ultima vreme cenzura ideologică este înlocuită de constrângerile economice, financiare sau tehnice. Atelierul consideră ca publicarea ca modalitate de exprimare şi samizdatul ca formă a sa, născut în condiţii opresive specifice, comune mai multor ţări din Europa de Est, merită o atenţie specială ce ar putea arunca o lumină nouă asupra sensurilor publicaţiei independente, asupra formelelor sale şi asupra provocărilor sale contemporane.

Atelier CIV. Apel la candidaturi

Partea practică a atelierului constă în producerea unei publicaţii pe tema CENZURII. Participanţii vor elabora formatul şi vor discuta modalităţile tehnice de producţie. Vor analiza dezvoltarea acestui fenomen şi formele pe care le-a îmbrăcat în ultimii ani în Europa. Participanţii sunt încurajaţi să aducă propriile lor studii de caz.

Designerii, artiştii, oamenii de cultură şi alte persoane interesate care dovedesc un interes activ în tehnicile de publicare independentă sunt candidaţi eligibili.

Data limită la care pot fi trimise aplicaţiile este de 28 februarie 2011.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0