fbpx

Atelier de expresivitate corporală prin teatru de improvizație

Fundația Calea Victoriei vă invită vineri, 30 ianuraie, de la ora 19:00 la Atelierul de expresivitate corporală prin teatru de improvizație susținut de actorul Alexandru Pribeagu.

Ce înseamnă teatrul corporal?

Expresivitatea corporală este un mijloc de comunicare nativă pe care cu toții îl folosim. În teatru ca și în dans, stăpânirea și folosirea corpului este indispensabilă. Pentru a stăpâni corpul și imaginea pe care o transmitem trebuie să-l antrenam și să îl conectăm cu gândirea și imaginația noastră. Diversele tehnici și curente de teatru corporal și gestual au ca scop crearea unui limbaj capabil să exprime emoțiile, stările și gândurile celui ce îl folosește. Un astfel de limbaj este mima. Atunci când vrem să exprimăm rapid și eficient o informație recurgem deseori la mima. Tehnica de mimă sau limbajul de mimă se pot învăța și stăpâni într-una interval relativ scurt deoarece se bazează pe limbajul corporal universal.

Avantajele unui atelier de teatru corporal:

Învățând să ne controlam corpul, vom învăța să ne controlăm și emoțiile și astfel vom putea fi mai siguri pe noi și mai relaxați.

Pentru a învăța și progresa în acest sens, jocurile și improvizația vor predomina, iar lor li se vor alătura diferite tehnici de relaxare a corpului, de întărire și coordonare a mușchilor, cât și noțiuni de dans și chiar procedee inspirate din artele marțiale.

Vom putea stăpâni tehnica de mimă descriptivă (adică să putem reproduce cu ajutorul corpului orice obiect sau pesonaj).  

Lector: Alexandru Pribeagu

Data incepere: 30 Ianuarie 2015;

Ora curs: 19:00

Numar ateliere:5;

Frecventa: saptamanal, vineri

Tip: Practic

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 250 ron (5 intalniri); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron (5 intalniri)

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro  

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0