fbpx

Atelier Shuman. Constelații industriale

Obiectele de inspirație industrială se înscriu de ceva vreme în sfera celor mai populare tendințe în lumea designului, iar corpurile de iluminat sunt un caz aparte în cadrul acestei paradigme.

Atelier Shuman alege să meargă pe linia unui anti-minimalism cu note industriale în conturarea unor colecții de corpuri de iluminat care au primit nume sonore ce trimit în mod metaforic la o altfel de lumină, cea a constelațiilor: „Hydra”, „Ursa”, „Centaurus”, „Andromeda”, „Lybra”, „Perseus”.

Creațiile semnate Atelier Shuman îmbină materiale precum lemnul, sticla și metalul cu meșteșugul pentru a configura obiecte fragile și deopotrivă puternice. Becurilor Edison sau celor cu siluete alungite în formă de picătură de apă încremenită în mișcare, li se alătură elemente de robineți sau bucăți de țeavă în viziuni care ajung să aibă personalitate, finisaj sau patină unice.

Lămpile de masă din colecția „Perseus” încearcă să aducă lumină și căldură ambientelor printr-o combinație de metal neșlefuit, lemn și abajururi de diferite forme cu finisaj argintiu sau de cupru. Cele din colecția „Centaurus” împrumută simbolul dualității om-animal și mizează pe geometria a unei tije metalice care susține cele două brațe „luminoase” ale instalației: Alpha Centauri și Beta Centauri.

O altă linie marca Atelier Shuman care ne-a atras atenția este „Hydra” – o formă organică metalică care trimite la șarpele mitologic finalizată cu un bec realizat manual din sticlă securizată. Rezultatul? O lampă cu lumină caldă, decorativă – atribute care definesc întreg universul Atelier Shuman.

Articol apărut în igloo 183 / apr-mai 2018

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0