fbpx

Ateliere creative pentru copii la MNAC cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC împreună cu asociațiile Da’DeCe și ArtCrowd organizează două ateliere creative pentru copii între 5-12 ani, duminică, 15 ianuarie, între orele 11:00-13:00, respectiv 13:00-15:00.

Înscrierile se fac la adresa inscrieri@asociatiadadece.ro, respectiv la adresa artcrowd1@gmail.com. Biletele pentru atelier se pot lua direct de la MNAC și vor avea prețul biletelor pentru intrarea în muzeu: pentru adulți 10 lei, pentru elevi, inclusiv cei din învăţământul particular acreditat: 2,5 lei și intrare gratuită pentru copiii preșcolari, până la vârsta de 7 ani. Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare.
Atelierele sunt limitate la 20 de participanți pe atelier, în baza biletului de intrare. Mai multe detalii pe http://www.mnac.ro/vizitand-mnac.

Atelier de artă contemporană la MNAC | 11:00 – 13:00
Pentru familii cu copii de 6-10 ani

Împreună vom explora ideile de patriotism și naționalism, anticipând unul dintre proiectele asociației Da’DeCe din acest an, „Da’DeCe (nu) îmi iubesc țara”.
Proiectele asociației Da’DeCe se bazează pe o educație a reușitei și a emancipării culturale care implică în aceeași măsură formarea artistică, umană și socială. Ele promovează încrederea în sine, dezvoltarea personală a copilului și transformă muzeul într-un spațiu locuit și viu, plin de obiecte care vorbesc pentru că le ascultăm și pentru că ne pasă ce comunică. Prin culoare, asprime și moliciune, prin textură, sunet sau personaje, ele își spun istoriile într-un limbaj personalizat.

Atelier pe tema expoziției retrospective Mihai Olos | 13:00-15:00
Pentru familii cu copii de 5-12 ani

Alături de copii (și părinți) vom vizita expoziția, observând formele și iluziile optice create în lucrările lui Mihai Olos, vom schița formele și materialele care ni se vor părea cele mai interesante, pe care le vom transforma ulterior într-o serie de obiecte, în forma unor ornamente.
Obiectivul atelierului este familiarizarea vizitatorilor cu experimentele artistului și dobândirea unor cunoștințe despre Muzeul Național de Artă Contemporană.
ArtCrowd este o organizație culturală ce dezvoltă, prin intermediul artei, abilități de viață precum gândire critică, gândire creativă și abilități de colaborare în rândul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Echipa ArtCrowd, formată din profesioniști din domeniile arte vizuale, teatru și arhitectură, și-au unit expertiza pedagogică pentru a crea concepte educaționale interdisciplinare. Din 2015 Asociația este membră a rețelei Susține Cultura în Educație.

În încheierea atelierelor, muzeul va invita micii participanți la un bufet în cafeneaua de la etajul 4. Se pot face oameni de zăpadă pe terasă.

Credit foto: MNAC. Mihai Olos, Fără titlu, bețe din lemn, scobitori mari, inele de material plastic, tăiat dintr-un furtun, 23 x 23 x 23 cm, 2001, Olos Estate, imagine din expoziția Efemeristul. O retrospectivă Mihai Olos.

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană /
The National Museum of Contemporary Art (MNAC Bucharest)
PALATUL PARLAMENTULUI / THE PALACE OF PARLIAMENT
Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa / wing E4, 050563 Bucureşti  5
Accesul prin / Acces from Calea 13 Septembrie, B3
Tel.: 0040-21-3189137
Mobil: 0721-378-679
Web: www.mnac.ro
FB: www.facebook.com/mnacbucharest
FB event: https://www.facebook.com/events/247710705651961/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0