fbpx

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Picnic design 2012 organizat de Eco-Rom Ambalaje

Deţinătoarea mărcii Punctul Verde în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare a responsabilităţii privind îndeplinirea obiectivelor de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje, Eco-Rom Ambalaje a organizat în perioada 7 mai – 4 iunie concursul Picnic Design 2012, o competiţie dedicată tinerilor arhitecţi prin care aceştia au fost încurajaţi să îşi pună în practică cele mai inedite idei pentru amenajarea zonelor de picnic. Cele 28 de proiectele înscrise în concurs realizate de tineri arhitecţi de la universităţi de specialitate din întreaga ţară au trebuit să se remarce printr-un design contemporan, practic şi cu un impact minim asupra spaţiului natural, în conformitate cu Legea Picnicului. În urma jurizării, trei dintre acestea au reuşit să se diferenţize şi să ajungă pe podiumul Picnic Design.

„Pallet Picnic Park”, cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic şi câştigătorul premiului întâi al competiţiei Picnic Design, s-a remarcat prin designul simplu şi original, având la bază o structură modulară. Zona de picnic rezultată este un spaţiu inedit realizat în totalitate din module de paleţi din lemn. Astfel, locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, grătarele, ecranul de proiectat filme, elementele de iluminat, etc., toate se încadrează perfect în cadrul natural, sunt prietenoase cu mediul, fiind totodată extrem de practice pentru desfăşurarea activităţilor la picnic. Echipa care a realizat acest proiect şi câştigătoarea concursului şi premiului de 2000 de euro este formată din Chiş Ioan Ştefan şi Bogdanov Darko din Timişoara. Proiectul va prinde viaţă în primul trimestru al anului 2013.

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Picnic design 2012 organizat de Eco-Rom Ambalaje

Proiectul aflat pe locul doi, realizat de Zamfirescu Alexandra, a propus amenajarea unei zone de picnic pe un spaţiu triunghiular pe malul unui râu şi s-a diferenţiat prin sistemul constructiv din gabioane realizate din panouri de plasă sudată cu rezistenţă la corziune. Proiectul aflat pe cea de-a treia treapta a podiumului este realizat de Oltu Cristina Ioana şi s-a remarcat prin construcţii gândite ca piese de mobilier urban, construite din componente prefabricate, care pot fi poziţionate în amplasamente diverse. Proiectele aflate pe locul doi şi trei în competiţia Picnic Design au fost premiate de catre Eco-Rom Ambalaje cu 1300 de euro şi respectiv 700 de euro.

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Picnic design 2012 organizat de Eco-Rom Ambalaje

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Picnic design 2012 organizat de Eco-Rom Ambalaje

Juriul care a desemnat câştigătorii acestui concurs a fost compus din arhitecţi cu experienţă: Arh. Iulia Stanciu, Arh. Dorin Stefan, Arh. Mario Kuibuş, Arh. Adrian Spirescu, Arh. Robert Zotescu şi Arh. Adrian Ciocăzanu. Aceştia au evaluat proiectele participante ţinând cont de calităţile lor estetice, de respectarea cerinţelor funcţionale impuse de noua Lege a Picnicului şi de bugetul competiţiei, precum şi de modul în care tinerii arhitecţi au reuşit să ofere, prin proiectele lor, o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară.

„Prin această competiţie am dorit ca, împreună cu tinerii arhitecţi, să propunem un model de amenajare a zonelor de picnic care să fie deopotrivă prietenos cu mediul, dar şi modern şi distractiv, pentru a le dovedi oamenilor că noua lege a picnicului nu pune capăt distracţiei în aer liber, dimpotrivă. Le mulţumim tuturor tinerilor arhitecţi care au dat curs provocării noastre şi, sperăm că iubitorii ieşirilor la iarbă verde vor conştientiza că se pot bucura şi mai mult de natură dacă adoptă în acelaşi timp un comportament responsabil faţă de mediu chiar şi la picnic. Un prim pas în acest sens, pe cât de simplu pe atât de important, este să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje.” a declarat Lorita Constantinescu, PR&Communication Director Eco-Rom Ambalaje.

Eco-Rom Ambalaje, înfiinţată la sfârşitul anului 2003, a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru clienţii săi prin implementarea şi dezvoltarea în România a unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia. Acest sistem contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană, anul trecut infrastructura existentă fiind mărita cu aproximativ 50%, numărul de pubele de colectare selectivă ajungând, în 2011, la aproximativ 12.900 de containere.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0