fbpx

Au început înscrierile pentru Romanian Building Awards 2019

RBA se orientează spre viitor

Începând din acest an, se schimbă regulile Romanian Building Awards. Juriul va premia exclusiv proiecte de arhitectură viitoare, care încă nu sunt construite. Înscrierile se fac online, până pe data de 1 aprilie 2019.

Aflate la cea de-a treia ediție, Romanian Building Awards (RBA) anunță lansarea înscrierilor de proiecte pentru ediția 2019 a evenimentului. Concursul se adresează arhitecților cu drept de semnătură, stagiarilor, studenților, constructorilor, finanțatorilor sau dezvoltatorilor imobiliari. Înscrierea proiectelor în concurs se va face exclusiv online pe platforma rba.share-architects.com, până pe data de 1 aprilie 2019.

Noutățile RBA 2019

Față de edițiile anterioare, ediția din acest an vine cu o reguli noi privind proiectele care pot fi înregistrate în concurs. Începând din acest an, juriul RBA va analiza și va premia proiecte arhitecturale viitoare, încă neconstruite. Evenimentul își propune astfel să ofere o perspectivă valoroasă asupra ce urmează să se construiască în România în viitorul apropiat.

„La a treia ediție, Romanian Building Awards – create pentru a face vizibile și promova reușitele din sectorul construcțiilor din România – își propune să aducă la rampă proiectele încă neconstruite. Premiile pentru arhitectură se acordă de cele mai multe ori pentru ceea s-a realizat. RBA va evidenția ceea ce se intenționează și nu există încă, aflându-se în acea stare intermediară plină de o energie specială, atât de cunoscută celor care construiesc viitorul: proiectul. Juriul internațional va analiza propunerile și va premia cele mai valoroase proiecte, susținând astfel realizarea lor și atrăgând atenția spre viitorul proxim. Vom avea ocazia să vedem cele mai interesante dorințe care vor prinde formă prin eforturile celor care le inițiază, le gândesc și le edifică”, precizează Șerban Țigănaș, președintele juriului RBA 2019.

Calendarul concursului

Concursul va avea două etape de jurizare. Prima constă în selecția de către boardul RBA a unei liste scurte de proiecte nominalizate, ce va fi anunțată pe 8 aprilie 2019. Proiectele finaliste vor fi susținute public în fața juriului și a invitaților prezenți în cadrul Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE, organizat la București, pe 18 aprilie 2019. Un juriu internațional va desemna proiectele de arhitectură câștigătoare, ce vor fi premiate în Marea Gală de decernare a premiilor Romanian Building Awards. Câștigătorii vor primi o diplomă însoțită de un certificat cu recenziile juriului, un trofeu mural, placheta de onoare Romanian Building Awards 2019 și vor fi promovate la nivel național și internațional.

  • 01 aprilie, ora 24.00: termenul limită de înscriere a proiectelor
  • 08 aprilie: comunicarea nominalizărilor de către board-ul RBA
  • 18 aprilie: prezentarea proiectelor nominalizate în fața juriului și a publicului
  • 18 aprilie: Gala de decernare a premiilor Romanian Building Awards 2019

„Proiectul acesta este parte a misiunii noastre de a promova arhitectura și pe creatorii proiectelor arhitecturale. Ne dorim să fim un factor coagulant între arhitecți și dezvoltatori imobiliari, iar în acest sens angrenăm întreaga noastră experiență acumulată în ultimii ani. Prin intermediul rețelei SHARE pe care am dezvoltat-o la nivelul Europei Centrale și de Est, vom susține și promova internațional câștigătorii premiilor RBA, adică pe cei care au dovedit capacitatea de a inspira și de a inova în domeniul arhitecturii contemporane”, a declarat Florin Mindirigiu, președintele Asociației Pro Event.

Premiile Romanian Building Awards au ca scop să ofere o perspectivă asupra ce urmează să se construiască în România în viitorul apropiat. Evenimentul creează contextul propice de înțelegere a complexității manifestărilor arhitecturale actuale și de înțelegere a coeficientul de plus-valoare pe care arhitectura o aduce vieții urbane sau rurale contemporane. În plus, proiectul este și un prilej de a se întări ideea de comunicare, atât în interiorul breslei – între arhitecți, cât și între aceștia și dezvoltatori imobiliari, sau chiar între creatori și publicul nespecializat, preocupat de calitatea mediului în care trăieşte.

Condițiile de participare, calendarul și regulamentul concursului se găsesc pe pagina web: rba.share-architects.com.

Mai multe informații pot fi obținute prin email la adresa: rba@share-architects.com

Inițiatori și organizatori: Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii și Asociația Pro Event

rba-share-architects-com-afis-a4-online-22

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0