fbpx

Autor 11 /Sala Dalles/ 17 & 18 mai

Cel mai important eveniment dedicat bijuteriei contemporane din sud-estul Europei se pregăteşte de a a 11-a ediţie: colorată, expansivă şi surprinzătoare ca primăvara! Autor face acum parte din circuitul internaţional, cu standarde la nivelul celorlalte evenimente din domeniu – Joya Barcelona, Legnica Polonia, Blickfang Viena etc – şi cu designeri ce pot intra oricând în selecţiile marilor galerii internaţionale de bijuterie contemporană

Creativitate fără graniţe. O prezenţă internaţională din ce în ce mai extinsă confirmă integrarea în comunitatea bijuteriei contemporane – peste 20 din cei 62 de participanţi vin din afara ţării: Chile, Columbia, Taiwan, Bulgaria, Italia, Grecia, Korea, SUA, UK, Franţa etc. Bijuteria contemporană din România e în plină efervescenţă, iar asta se vede cel mai bine atunci când artiştii sunt faţă în faţă cu publicul, dar şi cu alţi artişti din ţări şi medii creative atât de diferite.

Cele mai multe premii. Relevante şi valoroase, premiile confirmă o realitate: comunitatea şi evenimentul Autor merg în direcţia bună:

– continuă Autor Awesome Award (AAA), care a deschis drumul acum două ediţii: un curs intensiv la Achimia Jewelry School din Florenţa

– Premiul MNAC: o bijuterie aleasă de curatorii muzeului intră în colecţia permanentă MNAC – un pas uriaş în lumea artei contemporane pentru autorul piesei.

– un curs de bijuterie oferit de şcoala de bijuterie Assamblage din Bucureşti unui designer promiţător, la început de drum

LAO Grand Prix – şcoala de bijuterie Le Arti Orafe Florenţa susţine jumătate din costurile unui un an întreg de studiu

– premiul Elle: „cea mai vândută revistă de modă din lume” alege în cadrul evenimentului un designer, premiat cu un articol dedicat în ediţia iulie 2014

– Premiul Joya: participarea pentru un designer român la cel mai important eveniment de bijuterie de artă din Spania, Joya Barcelona.

Prima revistă de bijuterie contemporană

Născută firesc, dintr-o nevoie a comunităţii, pe 7 mai, la MNAC se lansează primul număr al revistei de bijuterie contemporană AUTOR – bilingvă, bianuală, un mediu de exprimare şi un paşaport virtual către alte medii artisitice, galerii şi evenimente.

Primăvara asta, Autor apare ca un explorator adevărat, cu poveşti, aventuri, tovarăşi de drum şi bijuterii minunate, din toate colţurile lumii – vino să le asculţi, să le vezi şi să le descoperi pe 17-18 mai la sala Dalles!

ORAR:

sâmbătâ 17 mai: 11.00 – 21.00

duminică 18 mai: 11.00 – 20.00

Preţul unui bilet de intrare: 10 lei

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0