fbpx

Autor pentru viitor

După cinci ani şi nouă ediţii cu activitate intensă, cel mai important eveniment dedicat bijuteriei de Autor din sud-estul Europei revine cu o ediţie aniversară, în zilele de 16 şi 17 noiembrie, la Sala Dalles din Bucureşti.

Cea de-a zecea ediţie a Târgului de bijuterie contemporană Autor marchează trecerea la o nouă etapă: Autor devine internaţional!

„Dacă la ediţia din primăvară a fost vorba doar de un preview al acestei direcţii, acum suntem mândri să spunem cu toată încrederea: e o lume întreagă în designul de bijuterie, iar Autor – şi, evident, Autorii ­– sunt pregătiţi să o cucerească!” spune Dan Pierşinaru, creatorul conceptului şi organizatorul târgului.

Autor sărbătoreşte evoluţia şi creativitatea în bijuteria contemporană printr-un eveniment de standarde internaţionale, unde designeri români şi străini vor expune cele mai noi creaţii. Cu o frecvenţă bianuală şi o durată de două zile, Autor are urmatoarele secţiuni: Focus Designer, New Entry, International, Design de Obiect.

Recomandat de…

Pentru Autor 10, designerii îşi vor expune piesele într-o amenajare spectaculoasă, sub semnătura arhitectului Atilla Kim. Mai mult, secţiunea “Recomandat de…” este susţinută la această ediţie aniversară de un invitat cu totul şi cu totul special: Maria Lucia Hohan, designerul vestimentar ale cărei creaţii au magnetizat Hollywoodul. Astfel, în prima zi a târgului, pe 16 noiembrie, Maria Lucia Hohan va face propria selecţie a bijuteriilor prezentate în premieră la Autor, acordându-le titlul onorific „Recomandat de Maria Lucia Hohan” (reprezentat vizual printr-o plăcuţă decorativă).

Premiul AAA – Autor Awesome Award

Pe durata târgului, un juriu internaţional, format din specialişti în domeniul vizual artistic, va analiza bijuteriile, iar la această ediţie premiul Autor Awesome Award (lansat în primăvară şi acordat designerului român cu cea mai bună colecţie/piesă) este şi el unul de excepţie: o bursă de trei luni la cea mai prestigioasă şcoală de bijuterie contemporană din Florenţa – Le Arti Orafe.

Autor 10 reuneşte nu mai puţin de 55 creatori de bijuterii, selectaţi pe baza aplicaţiei şi a unor criterii detaliate. Conceptele creative sunt de maximă varietate, pentru că bijuteria contemporană, dincolo de forţa ei decorativă, reflectă dinamica unei societăţi şi tendinţele actuale.

De aceea, unul dintre scopurile declarate ale evenimentului este de a facilita întâlnirea dintre artişti şi publicul lor. Bijuteria de autor are finalitate în momentul în care este purtată, iar valoarea acesteia provine din interpretările şi discuţiile pe care publicul le generează în jurul ei.

Acum, când am ajuns la a 10-a ediţie, avem confirmarea a ceea ce spuneam în urmă cu cinci ani, când am iniţiat acest proiect: Bijuteria de autor are viitor”, a declarat Dan Pierşinaru, fondatorul Autor.

ORAR: sâmbătâ 16 noiembrie, duminică 17 noiembrie: 11.00 – 20.00

Preţul unui bilet de intrare: 10 lei

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0