fbpx

Aviatorilor 17 – design arhitectural minimalist și nuanțe neutre cu sticla Guardian Glass

O nouă clădire elegantă de birouri iese pe piață, în zona Aviatorilor, un cartier premium, cu multe spații verzi, înconjurat de două parcuri importante din București. Imobilul de birouri situat pe strada Aviatorilor nr. 17 din București, este un proiect care intenționează să încadreze o clădire nouă într-un țesut urban istoric. Construcția are un regim de înălțime redus, cu fațadele principale vizibile de pe bulevardul Aviatorilor.

Cu un design arhitectural minimalist, atent la detalii, clădirea Aviatorilor 17 încurajează experiența senzorială a privitorului, punând accent pe formele liniare ale volumetriei și materialele folosite în realizarea fațadei ventilate și a zonelor vitrate. Biroul de arhitectură Bogart Construct din Cluj-Napoca a ales sticla Guardian Glass pentru a putea îndeplini toate cerințele proprietarilor.

 

În procesul de proiectare, dupa alegerea placajului de piatră naturală pentru fațada ventilata și a nuanței pentru tâmplăria de aluminiu de tip cortină, am realizat mai multe simulări. Chiar dacă programele arhitecturale realizează imagini cât mai apropiate de realitate, zona vitrată avea reflexii care nu erau în concordanță cu restul materialelor folosite. Nu doream ca la final să rezulte o suprafață vitrată cu reflexie ridicată, care să deranjeze privitorul și care să dea o notă artificială clădirii. Guardian Glass a reușit să ne pună la dispoziție mai multe mostre fizice de sticlă, iar de aici procesul de alegere a sticlei finale a fost mult mai facil, ajungând la un concept care îmbină aspectul natural al materialelor cu nuanțele neutre ale sticlei”, a explicat Ciprian Secară, arhitectul proiectului.

IMG_4204

Datorită sticlei arhitecturale Guardian SunGuard® SN 70/35, cu o peliculă cu două straturi de argint, transparență ridicată și neutralitate a culorii transmise, sunt atinse cerințele proiectului. Suprafețele vitrate sunt acoperite cu unități de vitraj triplu Guardian Glass care contribuie la economii de energie, siguranță și izolare fonică ridicată. Produsul are un aspect neutru, cu o ușoara tentă albăstruie, fiind o soluție ideală pentru clădirile proiectate să se bucure de multă lumină naturală.

Stratul intermediar de sticlă este Guardian® ExtraClear, iar pe suprafața interioară s-a folosit sticla termoizolantă Guardian ClimaGuard® care ajută la îmbunătățirea eficienței energetice. Această sticlă asigură o transmisie a luminii de 65% și un factor solar de 35%, ceea ce înseamnă că sticla permite în interior o lumină naturală din abundență, în timp ce blochează o cantitate mare a căldurii. În plus, sticla SunGuard SN 70/35 contribuie la reducerea nevoilor pentru lumina artificială și oferă o combinație excelentă între protecția solară și izolarea termică eficientă.

Pentru mai multe informații, vizitați www.guardianglass.com.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0