fbpx

Baker’s House. Locuință contemporană cu influențe Mid-century și tot ce trebuie pentru pregătirea bunătăților artizanale

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: arh. Cristiana Zgripcea TEXT: Anca Rotar FOTO: Arthur Țințu

Această casă din zona Herăstrău a Capitalei, lăsată în paragină timp de mulți ani, a fost salvată grație colaborării apropiate dintre arhitect și noii proprietari, primind o viață nouă, ca o locuință elegantă, actuală, cu integrarea abilă a influențelor stilului Mid-century Modern. La nivel funcțional, casa oferă tot ce este necesar pentru un stil de viață contemporan, plin de activitate – home office, spațiu pentru sport, dar și pentru relaxare și, nu în ultimul rând, o bucătărie modernă, complet echipată pentru a le permite beneficiarilor să se dedice pasiunii lor – pregătirea bunătăților artizanale.

Toate funcțiunile sunt foarte clar separate într-un flux logic, ansamblul fiind unificat prin coerența finisajelor. Parterul conține zona de zi, cu open space format din living/lounge și de dining și acces spre grădină și bucătărie separată. Tot aici se regăsește și zona de home office. În zona de noapte de la etaj, dormitorul matrimonial are acces la propria baie, precum și la un dressing generos. Etajul găzduiește și un al doilea dormitor și o baie ce deservește întregul nivel.

Pentru noile compartimentări, a fost folosită preponderent cărămida rămasă în urma demontării zidurilor inițiale. De fapt, principiul reciclării a jucat un rol important în proiect, o mare parte din materialele folosite pentru finisaje rezultând din prelucrarea și transformarea unora deja existente: terrazzo din spărtură de piatră și ciment, pal din rumeguș și rășini sintetice sau tapițerii din textile reciclate. Texturile acestora sunt puse în evidență subtil cu ajutorul unor accente metalice negre.

Influențele Mid-century Modern sunt prezente cu precădere în cazul pieselor de mobilier și al celor decorative, în special în ceea ce privește obiectele de iluminat, multe dintre care sunt achiziții vintage sau realizate de producători artizanali din întreaga Europă.

Spiritul sustenabilității și al utilizării responsabile a materialelor este susținut și prin soluțiile prevăzute pentru buna funcționare a casei. Astfel, locuința este dotată cu panouri solare și pompă de căldură, beneficiind de o izolație termică optimă și recuperare de căldură. La nivelul parterului, încălzirea poate fi suplimentată și cu ajutorul șemineului din living.

Plan parter
Plan etaj

PROIECT: Baker’s House; AMPLASAMENT: Herăstrău, București; SUPRAFAȚA: 350 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: arh. Cristiana Zgripcea; FINALIZAT: 2023; PREMII: BIG SEE Interior Design Award 2024 – câștigător la categoria Rezidențial

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0