fbpx

BALKANIK Festival: surprizele ediției a opta

Ca în fiecare an, Balkanik Festival propune, pe lângă muzică bună și invitați de marcă, o serie de evenimente cu tradiție: târguri de meșteri și designeri, ateliere și activități recreative.

Balkanik Festival își deschide porțile vineri, 7 septembrie, de la ora 16.00, iar publicul care ajunge la Gara Regală Băneasa va avea ocazia să încerce experiența deosebită a unui târg de bijuterii din argint meșteșugite, fuste înflorate, tricouri cu broderii tradiționale, papioane, eșarfe împâslite, cosmetice naturale, borsete și accesorii fel de fel. Toate acestea și multe altele sunt de probat și de luat acasă la târgul de meșteri și designeri de la Balkanik Festival, deschis vineri de la 16:00 – la 23:00 și sâmbătă și duminică de la 12:00 la 23:00.

De asemenea, în cadrul Balkanik Festival vor avea loc mai multe ateliere care cu siguranță îi vor atrage pe vizitatori: „Codițe cu ață” – sâmbătă și duminică – între orele 13:00 – 23:00, „Împletituri (în păr)” – sâmbătă și duminică – 13:00 – 23:00, „Henna” – vinery, între 16:00 – 22:00, sâmbătă și duminică, de la ora 14:00 la 22:00. Sâmbătă și duminică, între orele 16.00 și 23.00 va avea loc un atelier de confecționat coronițe cu flori. Nu în ultimul rând, în spații special amenajate vor avea loc ateliere de „Roata olarului”, „serigrafie” și „țesut”.

Însă anul acesta Balkanik Festival le-a pregătit oaspeților săi mult mai multe surprize: un Creative Board Gaming (zonă de board games) a fost amenajat special și va fi disponibil de vineri până duminică, între orele 16:00 și 21:00. Photo booth: ia-ți o poză la portofel dacă ajungi vineri până la ora 23:00, iar sâmbătă și duminică, între 12:00 – 23:00. Lumea Tarot-ului se deschide plină de magie și mister, sâmbătă și duminică, între 13:00 – 23:00, de asemenea vor fi întâlniri cu stihomanția și cărțile de poezie de la Tramvaiul 26.

Nu în ultimul rând, gurmanzii de toate felurile (de mâncare) vor avea amenajate spații unde se vor putea îndestula, iar cei care vor să se hidrateze au la dispoziție licori dătătoare de putere pentru dansurile care se vor întinde către zori.

Pe lângă toate acestea, în fiecare seară vor avea loc recitaluri ale unor formații și ale unor artiști care cu siguranță vor face publicul să vibreze pe ritmuri de fanfare, tarafuri și voci spectaculoase.

Încă din prima zi, 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa vor urca unii dintre cei mai așteptați artiști de pe afiș – Fanfara Tirana meets Transglobal Underground. Ei vor da startul unei petreceri care se va întinde pe 3 zile, până pe 9 septembrie. Atmosfera de nuntă balcanică deturnată de rudeboys de vineri va continua toată noaptea cu un after party cu piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmești.

Sâmbătă, publicul îi va cunoaște pentru prima dată pe cei de la Light in Babylon, adică solista cu rădăcini în Iran și Israel, Elia Kamal, instrumentistul turc care cântă la santur și un chitarist francez, un turn al lui Babel care vorbește aceeași limbă – muzica din Instanbul. Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival și inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică). Mult așteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi inima arzătoare a flamenco-ului. Sâmbătă, atmosfera de la after party va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi și Formația Generic. Salvamarii vor fi nelipsiți de la cele două afterparty-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi și-o noapte de dans.

Duminică, ultima seară de festival îi va aparține lui Asaf Avidan, superstarul care își începe turneul solo „The Study on Falling” cu această ocazie, la București.

Cum se ajunge la Balkanik Festival:
Prietenii de la Bicicletele Pegas au amenajat o parcare cu o capacitate de 100 de biciclete.
Partenerul nostru Clever Taxi te duce la Balkanik Festival. Introdu codul CleverFest și beneficiezi de prima ta cursă cu plata prin aplicație via card gratuită, în limita a 15 lei. Cum folosești codul?

  1. Introduci codul CleverFest în meniul aplicației – CONTUL MEU – METODE DE PLATĂ.
  2. Chemi un taxi. Te asiguri că îți răspunde un șofer acceptator. Acesta va avea în dreptul numelui său iconița unui card.
  3. Plata cursei se face la final AUTOMAT. SIMPLU ȘI CLEVER. Instalează Clever Taxi: www.clevertaxi.com/app

Sau poți ajunge și cu RATB, folosind liniile de autobuz 783, 335 sau 131.

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label – Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.
Abonamentele permit accesul la toate evenimentele din festival pentru cele trei zile, la Gara Regală Băneasa și Younivers Summer Club și pot fi achiziționate la prețul de 160 lei. Biletele pe zile au fost puse în vânzare pe 20 august și au prețul de 80 lei – acces festival și 90 lei / 20 euro zi acces festival + afterparty. Biletele pentru afterparty, în lipsa unui abonament sau a unui bilet cu afterparty inclus, au prețul de 20 lei. La 4 abonamente sau bilete achiziționate, al cincilea este gratuit.

Balkanik Festival este un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Centrul Cultural ARCUB, Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Sponsori: Gambrinus, Apanova, IQOS, Aqua Carpatica
Parteneri instituționali: Primăria Sectorului 1, Institutul Polonez, Ambasada Spaniei
Parteneri media: Digi24, Music Channel, UTV, Radio Guerrilla, Agerpres, Adevărul, Igloo, Banchiza Urbană, Festivalier.ro, SUB25, VICE Romania, Zile şi Nopţi, 4Arte, infomusic.ro, 1music.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0