fbpx


White November igloo

Bamboo

Tradiţia localurilor amplasate pe malul lacurilor, cu terase ce îşi întind umbrelele peste luciul apei, este una veche şi apreciată. Simpla aşezare, sau mai curând ineditul locaţiei, garanta patronilor succesul şi clienţilor buna dispoziţie. Fie că era vorba despre un restaurant ori de un bar, nu puteai să nu îţi acorzi pe timpul verii un răgaz într-un weekend şi să savurezi un mic şi-o bere. Dar toate astea s-au schimbat. din fericire în bine.

Text: Valentin Sălăgeanu
Foto: Şerban Bonciocat, Cosmin Dragomir

Este dificil să scrii despre un loc unde nimic nu este ceea ce pare a fi. De cele mai multe ori, suma părţilor creează întregul, care poate fi, într-o perfectă reversibilitate, deconstruit şi astfel redus la componentele sale de detaliu, fără ca astfel întregul să îşi piardă identitatea. Şi totuşi, eludând această logică perfectă, cât de plăcut surprinzător este un spaţiu care nu se reduce doar la elementele care îl compun? La Bamboo aşa stau lucrurile, astfel încât spaţiul respectiv, în totalitatea celor trei funcţiuni ale sale, nu este rezultatul unui efort de simplu design interior, ci este mai curând un stil de viaţă. Avem, aşadar, de a face cu ceea ce generic numim luxury style, concept care nu conţine o unică definiţie, o singură soluţie, care nu impune şi nu garantează un rezultat anume, ci permite o cvasi-totală libertate în alegerea instrumentelor şi metodelor de lucru. Ceea ce contează finalmente este ca rezultatul să fie sinonim cu conceptul de luxury style. Cu alte cuvinte, nu este o reţetă de urmat, ci un scop de atins. Noutatea pe care o aduce Bamboo se insinuează la toate nivelurile. Materiale, mobilier, concept, atmosferă, toate se regăsesc, converg, în termenul chic. Relaţia alb–negru, pardoselile lucioase, finisajele perfecte, materialele din latex lucios auriu, atenţia pentru detaliu şi calitatea generală a întregului au făcut din Bamboo un punct de reper, unde toată lumea găseşte inspiraţie. Tot ce nu este făcut la comandă, special pentru acest spaţiu, este produs de serie ce poartă semnătura lui Stefano Pozzi. Ceea ce este mai interesant însă şi confirmă statutul de trend setter al club-lounge-restaurantului Bamboo este faptul că multe dintre materialele speciale create de Stefano Pozzi au fost apoi produse în serie în Italia.

Polivalenţa spaţiului este unul dintre argumentele principale în susţinerea afirmaţiei că ceea ce a schimbat radical Bamboo-ul în acest domeniu a fost modul de abordare a conceptului de club, prin definirea unui stil de viaţă mai curând decât prin simpla ordonare a unui spaţiu. La etaj se află restaurantul, aşezat ca într-un cub de sticlă, în aşa fel încât clubul de dedesubt rămâne vizibil. Altfel spus, golul de deasupra acestuia permite celor ce iau masa să rămână părtaşi la cele ce se petrec jos, la întreaga scenografie şi coregrafie a clubului, pentru că de acolo se vede totul. În centrul clubului există şi o platformă închisă pentru VIP-uri. Şi pentru că nu ne este permis să lăsăm superlativele la o parte – să se înţeleagă bine, realitatea nu ne-o permite – trebuie să spunem că la Bamboo se găseşte un sistem de sonorizare, realizat în colaborare cu tehnicieni din Italia, care este unic în Europa. Cele trei boxe în formă de banană dezvoltă o putere mai mare decât aceea de care a avut parte Madonna la ultimul concert. De fapt, „mai mare” este puţin spus, deoarece este în realitate dublă, ajungând la 30 000 de megawaţi. Spectacolul la care sunteţi invitaţi să luaţi parte, şi nu exagerez spunând spectacol, este regizat atât prin design, cât şi prin evenimentele propriu-zise. Clubul este conceput ca un mare teatru; există un sistem de macarale care ridică oameni, efectele scenografice sunt amplificate de consola tehnică de iluminat cu 60 de moving heads, există coregrafie, dans şi teatru, iar peste toate veghează DJ-ul aşezat central şi deasupra tuturor, astfel încât să aibă maximă vizibilitate şi să devină maestru de ceremonii. Fiecare zonă are barul său, în aşa fel încât atmosfera se creează şi evoluează de jur-împrejurul acestuia. Ele sunt plasate foarte jos pentru a polariza atenţia, fără să blocheze privirea.

De la materialele speciale realizate de Abet Laminati şi mobilierul făcut la comandă, până la consola tehnică de iluminat şi sistemul de sonorizare, totul este unic la Bamboo. Avem de-a face aici, cum rar este cazul în România, cu ceea ce este îndeobşte cunoscut drept concept design. Niciun detaliu nu este întâmplător, pentru că nimic nu a fost ignorat. Distribuţia funcţiunilor, repartiţia spaţiului, efectele scenografice, coregrafia participanţilor şi punctele de convergenţă a interesului au fost atent calculate.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0