fbpx

Banchiza Urbană: 15-21 ianuarie în București

O săptămână care debutează cu Ziua Culturii Naționale, dar și cu prima zăpadă a sezonului. Și nu, nu-i vreme de stat în case, ci de explorat, descoperit, bucurat. Unde și cum anume, mai jos.

Luni: Premiile AFCN 2017 Ediția a III-a

Comunitatea creativă se pregătește să afle care dintre proiectele susținute de Administrația Fondului Cultural Național în 2017 sunt premiantele ediției cu numărul III. La Elvira Popescu, de la 19.00.

Marți: Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, ediția I, 2018

Muzeul Literaturii Române ne invită, în premieră, la o inedită expoziție de carte-obiect, carte de artist, care poate fi vizitată până în 31 martie la sediul din Calea Griviței 64 al muzeului.

Miercuri: Intersecțiile de miercuri, prima ediție 2018

La Rezidența Scena 9 se dă iar tonul „Intersecțiilor de miercuri”. Invitații – scriitorul Florin Iaru și profesoara Cristina Tunegaru – vor discuta împreună cu Svetlana Cârstean cum îl mai receptăm și citim pe Mihai Eminescu.

Joi: CALUL ALB. Scurtă istorie a urii

Joi, la MNAC, se joacă „CALUL ALB. Scurtă istorie a urii”, un spectacol semnat de Ioana Păun care se derulează în jurul poveștii torționarului Ioan Ficior. De la 20.00.

Vineri: Pakistan Film Festival

Despre filmul pakistanez nu știm prea multe, dar avem ocazia să descoprim cu ocazia primei ediții a festivalului. Filmele și documentarele pot fi văzute la Cinemateca Eforie până în 21 ianuarie.

Sâmbătă: La Nuit de la lecture 2018

O noapte albă la Institutul francez va fi prilej de întâlnire cu foarte multe cărți, dar și cu personajele acestora. Lecturile, atelierele și expozițiile vor prelungi programul Mediatecii până la 19.00.

Duminică: Concertul „Sonorități interbelice”, la Palatul Suţu

Încheiem săptămâna cu o călătorie în perioada interbelică. „Madlena” va fi concertul de la Palatul Suțu. Interpreți: Maria Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană). Invitat special: Maria Răducanu.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0