fbpx

Banchiza Urbană: 17 – 23 septembrie în București

Gusturi de toamnă și ultimele seri și zile în care mai zăbovim prin grădinile orașului (și mai puțin pe-acasă): filme, muzici, târguri, artă contemporană în spații nemaivăzute, vin și cafea. Mergi și săptămâna asta pe mâna noastră?

Luni: You can judge a book by its cover (?)

Frédéric Tacer, graphic designer parizian, ne va convinge că uneori putem judeca o carte după copertă. Conferința are loc în cadrul competiției Cele mai frumoase cărți din România, la SwitchLab în Palatul Universul. Intrarea este liberă, cu înscriere la acasa@celemaifrumoasecarti.ro.

Marți: 100 de ani de scurtmetraje românești

Caravana Filmelor NexT ajunge și în grădina J’ai Bistrot. Nu rata scurtmetraje rare sau mai puțin cunoscute, de la 1928 (Așa e viața, regia Marin Iorda), până în zilele noastre… Nemescu, Mungiu, Porumboiu, Jude. Nu uita să-ți rezervi loc!

Miercuri: Vernisaj „Sub Cerul Liber” | Outernational 3 @ MNAC

Expoziție (cum devine Slănic Moldova un laborator de idei și creativitate?), concerte, dezbateri, întâlniri. Semn că Outernational (19-23 septembrie: vezi și restul programului) rămâne un festival viu și deschis, iar MNAC mai mult decât un muzeu.

Joi: Hot Lagoon Fair #9

Ce mai creează tinerii designeri, graficieni și ilustratori români? Vezi ce și cum la un târg de printuri și tipărituri de artă, în care obiecte de larg consum se intersectează cu mâna de artist: printuri, fanzine-uri, tricouri, piese de ceramică, stickere, cărti poștale, genți, sacoșe, cărți de autor ș.a.

Vineri: MAUVE – Tohani Wine Experience II. Jazz Edition

O seară de început de toamnă, nu departe de București: un eveniment inedit chiar în inima viei de la Tohani, cu degustări de vin, concerte de jazz, concursuri de cules și fotografie. Ia-ți bilet și restul vine de la sine (vin, apă, transport, apus de soare…).

Sâmbătă: True Artisan Café – A Community Festival

Unde miroase a cafea de specialitate, hop și Banchiza! (Ăsta-i defectul nostru, ne place gustul bun.) Artizani și pasionați ai cafelei, povești, cofetari, noi tehnologii din domeniu, gusturi și arome se întâlnesc sâmbătă, toată ziua, la Nod makerspace.

Duminică: Finisaj Art Factory 2018

Artiști și muzici noi în spații vechi, de mult uitate. Hai să descoperi galeria itinerantă concepută de Art Factory la Poarta 1, între zidurile Uzinelor Faur din București – încă un prilej de a ne aminti de clădirile industriale dezafectate și de a susține în continuare proiecte de conversie culturală.

Îți place și Banchiza Urbană în print?
O găsești pe igloo.ro, în librăriile Cărturești & în rețeaua inmedio

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0