fbpx

Banchiza Urbană: 22-28 ianuarie în București

Bucureștiul înzăpezit are aromă de copilărie. În plus, se poate merge la patinaj în Cișmigiu ca în cărțile poștale din Interbelic. Cât despre evenimentele săptămânii, avem o diversitate care ne va ține cu greu în casă serile.

Luni: Pe Bune live

„Pe Bune” este un podcast inițiat de cei de la Decât o Revistă care sondează experiențele, dilemele și existențele unei serii de oameni creativi. De la 19.30, la Cinema „Elvira Popescu”, podcastul se va transforma într-un spectacol live.

Marți: Restaurarea și conversia patrimoniului industrial

O discuție cât de poate de actuală despre restaurarea și conversia patrimoniului industrial în România și Valonia (Belgia) va avea loc la MATER, începând cu orele 17.00. Aceasta va fi moderată de Irina Iamandescu (arhitect, director al Direcției Patrimoniu Imobil a Institutului Național al Patrimoniului) și Vanessa Krins (responsabilă de proiecte la Agence wallonne du Patrimoine).

Miercuri: Cărțile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu

De Mica Unire, la Humanitas Cișmigiu se va încinge o dezbatere pe tema „De ce (și cum) citim romane?“. Invitata lui Dan C. Mihăilescu va fi scriitoarea Ioana Pârvulescu. Începând cu 19.00.

Joi: Cineclub Queer – „Soldații. Poveste din Ferentari”

La Cinemateca Union se va proiecta joi seară, în avanpremieră „Soldații. Poveste din Ferentari” (r. Ivana Mladenovic, 2017), unul dintre primele filme autohtone care tratează în mod vădit subiectul homosexualității.

Vineri: Cea mai călduroasă zi din an

Nimic mai potrivit decât mersul la un spectacol de teatru intitulat „Cea mai călduroasă zi din an” (r.: Bogdan Theodor Olteanu) în plină iarnă. La Apollo 111 Teatrul, începând cu 20.00.

Sâmbătă: Recital de pian | Muzeul Colecțiilor de Artă

Bach, Beethoven, Prokofiev, Ceaikovski, Schumann, Rahmaninov și Liszt. Sau sâmbătă seara la Muzeul Colecțiilor de Artă, de la 15.00. Recital de pian al Mădălinei Pașol. Intrarea liberă.

Duminică: Ventes FLASH la Kyralina

Între 24 și 28 ianuarie vă puteți face un stoc fresh de cărți în limba franceză, mai ales că la librăria Kyralina se anunță reduceri de 30%.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0