fbpx

Banchiza Urbană: 24 – 30 septembrie în București

Toamna, anotimp al Banchizei Urbane. Nou suflu în oraș, sezon al evenimentelor mari și îndrăgite. Urmează zile bune, mereu lucruri altfel de încercat.

Luni: Inteligența artificială și impactul ei social

Întâlnire, în cadrul Bucharest Science Festival, cu una dintre temele timpului nostru: inteligența artificială și cum ne raportăm la ea (bucurie? curiozitate? spaimă?). Institutul Francez va găzdui astfel o expoziție, conferințe și mese rotunde, alături de reputați cercetători francezi.

Marți: „Bucureștiul mutilat” – în dezbatere la Humanitas Cișmigiu

Lansarea unui album de fotografie extrem de impresionant, în încheierea căruia autorul, arh. Andrei Pandele, demonstrează cu argumente, planuri şi cifre dureroasa absurditate a proiectului urbanistic ceauşist din anii ’70-’80. Ca să ne amintim și să înțelegem ce-i cu Bucureștiul ăsta de ieri și de azi.

Miercuri: One Night Gallery // Love Kitra

Proiectul itinerant One Night Gallery continuă să anime spații neconvenționale. Ediția a 8-a îl are în centru pe Kitră, street artist stabilit în Berlin, cunoscut pentru intervențiile lui vibrante. O seară de realitate augmentată, expoziție de artă, video-mapping, muzică, savori. Pe strada Gara Herăstrău.

Joi: MAT 3: Tu ce vezi în gol?

La Mobius Art Talks, @Mobius Gallery, se poate spune lucrurilor pe nume. De data asta, scriitorul Andrei Crăciun, pe urmele „golului și ale bulinei”, (se) întreabă și răspunde: tu ce vezi, de fapt, în gol? Îndeajuns de curioși? 🙂

Vineri: Începe Anim’est

Cele mai tari filme de animație vin la Anim’est (28 sept.-7 oct.). Experimentale, premiate, melancolice, exotice, de peste mări și țări, înfricoșătoare, în forme și limbaje diverse: sigur nu ai vreme să te plictisești cu un program așa intens!

Sâmbătă: Noaptea Caselor #5

Există în oraș un soi de hartă (discretă, misterioasă, subterană) a culturii și artei independente, refugiate în case. O dată pe an, într-o noapte lungă, le poți explora în voie pe toate: Casa Jurnalistului, Casa Doda, Casa Conspirativa, Casa Costa-Foru, Colivia, Grădina Viitorului, Manasia Hub și multe altele.

Duminică: Zece la rece | duminica la Ghica

Vrei să vizitezi, în sfârșit, palatul Ghica și grădina lui, de pe Calea Victoriei? Se poate! Și nu oricum. Ci cu muzici bune (Heion), gustări și degustări (cafea, beri artizanale, înghețată, cidru, vinuri), relaxare și lentoare, într-o duminică de toamnă pe care s-o pui în ramă.

___________

Bonus (joi): Unfinished, un mult așteptat festival al ideilor.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0