fbpx

Banchiza urbană. Igloo – ANULAT

Din motive independente de organizatori, Banchiza urbană, programată în perioada 30 mai – 1 iunie nu va mai avea loc.

Banchiza urbană. Igloo - ANULAT

Gândită ca o insulă de liberate într-un ocean de norme, reguli și constângeri, Banchiza Urbană este un teren mobil, care apare și dispare în diverse locuri, ea plutește în derivă și nu se oprește întotdeauna acolo unde datele o indică. Banchiza urbană nu este un spațiu anume sau un timp anume, dar este și una și alta.  Ea își va face apariția curând, într-un alt spațiu urban.

Banchiza Urbană este un proiect Igloo derulat în parteneriat cu Energiea, Origo, Fundaţia Friends for Friends şi Interbelic în cadrul Romanian Design Week.

Consecinţă a încălzirii urbane globale, Banchiza urbană este un teritoriu format prin îngheţul maşinilor şi dezgheţul accesului oamenilor în strada, o insulă de libertate plutind într-un ocean de norme, reguli şi constrângeri. Banchiza urbană nu este (doar) o reamenajare a unui spaţiu public, nu este (doar) transformarea temporară a unei străzi auto în pietonal, după cum nu este nici (numai) o perioadă în care se întâmplă evenimente în stradă. Banchiza Urbană este o modificare a stării de agregare a oraşului. Este un teren mobil, care apare şi dispare în diverse locuri, pe care se întâmplă lucruri fireşti, dar devenite nefireşti acolo.

Banchiza urbană propune celor care se aventurează pe ea să facă lucruri pe care nu le-au mai făcut demult pe stradă, în oraş. Poţi juca ping pong gratis, te poţi aşeza şi bea unde vrei, poţi desena pe jos şi chiar juca şotron, capra sau lapte gros, poţi vedea filme şi asculta muzică.

Ziarul Banchiza Urbană – pentru citit, stat pe el, făcut coifuri sau avioane – prezent în majoritatea locaţiilor care găzduiesc evenimentele Romanian Design Week (şi bineînţeles pe Banchiză) aşteaptă să fie răsfoit de toţi cei care se regăsesc în valorile pe care le promovează şi pe care le (re)aduce în stradă.

Banchiza urbană. Igloo - ANULAT

Banchiza urbană este un proiect organizat de Igloo în cadrul Romanian Design Week şi susţinut de: Grolsch, Unicredit Ţiriac Bank, Flash, Bang & Olufsen

Parteneri: Energiea, Origo, Interbelic, Fundaţia Friends for Friends

Parteneri media: Radio Guerrilla, Designist, Bucharest Design Center, Dizainăr, The Institute, Sub25, Feeder, Cooperativa urbană, Modernism.ro, TVCity

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0