fbpx

Baristro – cafeneaua cu cea mai lungă masă din Parcul Carol by OBLIC STUDIO

În definiția spiritului uneia dintre cele mai noi cafenele bucureștene, Baristro, se regăsesc trei B – Beans, Bites & Bread – regăsiți ludic inclusiv în brandingul imaginat de OBLIC STUDIO, care semnează și amenajarea de interior. Logo-ul cafenelei invită, în viziunea autorilor, la acea interacțiune, atât de prețioasă, a oamenilor cu semenii lor, la petrecerea timpului împreună.

Acest spirit comunitar este și cheia amenjării și a prezenței „celei mai lungi mese din Parcul Carol”, după cum spune arh. Ștefan Prigoreanu – apariție dictată de planimetria spațiului, dar și fericită întâmplare care așterne cadrul dimineților sau brunch-urilor cu prietenii.

Posibilitatea unui tête-à-tête e asigurată de prezența meselor de două persoane care conturează o zonă unde materialele naturale și nuanțele clean fac ca intimitatea și deschiderea să fie deopotrivă prezente. Arhitecții au jonglat cu lemnul de stejar, ceramica, betonul, metalul brut sau vopsit, astfel că întregul spațiu pare salonul deschis și bine aerisit cromatic al cuiva bucuros de oaspeți.

Lângă cel mai cozy colț al cafenelei, unde coexistă scaune-fotoliu, raftul de reviste, un lampadar hitchcockian și un corp de iluminat galben-viu, veți descoperi și prezența discretă a unui măslin. Care are în poveste un rol mai important decât ar părea la prima vedere: „Nu veți regăsi butaforii sau elemente care să facă o legătură directă cu măslinul, cel mult poate un copac în ghiveci, dar veți descoperi o atmosferă naturală, confortabilă, caldă și plină de geometrie îmbibată în mirosuri și gusturi familiare.”

***

PROIECT: amenajare de interior cafenea; ADRESĂ: Candiano Popescu, Carol Parc, București; DESIGN DE INTERIOR și BRANDING: OBLIC STUDIOECHIPA: Ștefan Prigoreanu, Teodora BrîncușFINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0