fbpx

Baumit KLIMA sau cum să pui sănătatea pe primul loc


Trăim într-o lume agitată, plină de tensiune, stres și obligații. În fiecare zi, ne expunem corpul unui stil de viață nesănătos, avem un regim nesănătos sau respirăm aer nesănătos, cu oxigen insuficient și multe substanțe nocive. Însă, cu totii ne dorim să fim sănătosi. Sondajul european Eurobarometru arată că, pentru trei sferturi dintre europeni, sănătatea este cea mai importantă pentru fericirea lor.

Aceasta însă nu depinde numai de ceea ce mâncăm sau de nivelul de efort fizic pe care îl facem, ci depinde, de asemenea, de mediul în care ne petrecem până la 90% din timp: mediul interior al apartamentului sau al casei. Calitatea aerului din interior este, prin urmare, de o importanță majoră pentru bunăstarea, sănătatea și calitatea vieții noastre.

Factori fizici, biologici și chimici pot influența climatul interior. Fluctuațiile puternice ale umidității și temperaturii, conținutul prea scăzut de ioni din aer, curenții de aer și o cantitate crescută de particule contaminante fine pot duce la deteriorarea tractului respirator, afectarea funcției pulmonare și boli cardiovasculare. Alergenii care se dezvoltă odată cu apariția prafului, a sporilor de mucegai, a țesuturilor epiteliale ale animalelor, precum și din cauza materialelor de construcție sau a plantelor pot provoca inflamația mucoaselor și a țesuturilor conjunctive, rinoree și astm alergic, iar mirosurile, solvenții, formaldehida, CO2, COV și fumul afectează starea de bine și chiar provoacă stres.

Produsele Klima de la Baumit sunt special concepute pentru îmbunătățirea climatului interior deoarece nu conțin substanțe nocive și pot controla umiditatea aerului. Tencuiala de interior Klima, tencuială minerală cu conținut de var natural și cu o grosime de 2 cm, a avut o contribuţie semnificativă la atenuarea umidităţii atmosferice la nivelul pereţilor de interior. Lasă pereții să respire și acționează ca regulator de umiditate natural. Acest efect este amplificat de structura sa microporoasă. Poate absorbi mai multă umezeală într-un timp mai scurt în comparație cu tencuielile interioare obișnuite. În caz de scădere a umidității, tencuiala eliberează umiditatea, încet și uniform, în aerul din spațiul interior.

hot-air

Cercetările demonstrează că tencuielile Klima ajută la menținerea umidității interioare ideale între 40 și 60%. În plus, conținutul de var din tencuială reduce în mod semnificativ riscul atacului microorganismelor. Valoare ridicată a pH-ului, 12-13, oferă proprietățile antifungice și antibacteriene. Mai mult, suprafața antistatică a tencuielii nu permite depunerea de particule fine de praf, ceea ce garantează un mediu sănătos, curat și plăcut în interior.

Motive pentru care să optați pentru Baumit Klima:

  • Echilibrează umiditatea
  • Creează un climat interior ideal
  • Oferă protecție împotriva mucegaiului
  • Producele din Sistemul Klima au continut redus de COV si inglobeaza CO2
  • Toate avantajele testate și dovedite în cadrul Parcului de Cercetare Viva
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0