fbpx

Beat45 – Design sano in corpore sano

Când ați intrat ultima oară într-o sală de sport cu aer de discoboutique și iluminat arhitectural? Noi am descoperit-o în București, concretizată grație proiectului de amenajare interioară al echipei coordonate de arhitecta Cristiana Zgripcea.

Beat45 este un studio fitness bazat pe conceptul de High Intensity Interval Trainig care, datorită ineditului său în peisajul bucureștean, a necesitat o documentare în spații similare din Amsterdam, Londra și New York. Alegerea locului viitorului studio a reprezentat o provocare în sine.

După cum ne-a povestit arhitecta: „Putem numi în note amuzante că am făcut și o reconversie funcțională, deoarece spațiul de care am dispus pentru dezvoltarea studioului era compus din trei trame structurale de parcare aflate la subsolul unei noi clădiri de servicii ce beneficiau de o coloană de instalații sanitare.”

Proiectul nu s-a ferit de alăturarea contrariilor la nivel de concept și interpretare, astfel încât avem două „personaje” principale care dau tonul amenajării: luxul și minimalismul, ambele prinzându-se într-un adevărat spectacol pus în valoare de corpurile de iluminat.

Soluțiile de iluminat alese – becuri suspendate la recepție, lămpi retro-industriale în zona lavoarelor, sisteme de iluminat de accent în sala de antrenamente – intră într-un dialog al efectelor speciale cu materialele selectate. Pe fundalul închis al finisajelor parietale și parțial al pardoselilor se întâlnesc betonul aparent, cauciucul natural, aluminiul, alama, bronzul și fierul vopsit negru în câmp electrostatic. Rezultatul este un peisaj frust al umbrelor, luminilor și mai ales al surprizelor.

_mg_1292-edit

Una dintre cele mai importante se află chiar în sala principală de antrenamente: aici, întunericul este alungat pe neașteptate de mixul de tehnologie și smart housing grație muzicii și jocului de lumini. Funcționalitatea nu este nicidecum uitată: sala de antrenamente este completată de vestiarele destinate femeilor și bărbaților, unde ludicul geometric-cromatic al dulapurilor se reflectă în oglinzile rotunde din perimetrul grupurilor sanitare.

w_mg_1216

Recepția poate înșela plăcut ochiul prin glam-ul materialelor și zona de canapele, invitând inclusiv la networking. Prezența unui birou completează povestea studioului. Mobilierul, compartimentările din sticlă, precum și corpurile de iluminat au fost realizate custom, încadrându-se în cele zece săptămâni ale conturării și executării proiectului.

Beat45 devine spațiul contemporan al unui mens sana in corpore sano sau, mai nuanțat spus, al combinației design – exercițiu fizic întru bucurarea ochiului și trupului.

PROIECT: Amenajare de interior boutique studio fitness; ADRESĂ: Calea Floreasca 111, București; ARHITECT: Cristiana Zgripcea; Colaboratori: arh. Alexandru Morar, Andrada Toader-Pasti, Petru Băleanu; FINALIZAT: 2018

Proiect prezentat în igloo #188 / feb-mar 2019

profile_fb_188

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0