fbpx

Becoming Local Bucharest

În intervalul 11-14 iunie 2014 are loc la Bucureşti o reuniune de lucru de tip atelier a Grupului Tematic pentru Spaţiu Public şi Culturi Urbane (Public Spaces and Urban Cultures) al AESOP (The Association of European Schools of Planning), sub titlul „Becoming Local”.

Întâlnirea face parte din reuniunile anuale ale grupului şi este a 2-a cu tema sus-numită (precedenta având loc la Istanbul în toamna anului 2013). Întâlnirea are un caracter inter-disciplinar şi îşi propune să abordeze subiectul anunţat mai sus în contextul evoluţiilor din oraşele post-comuniste, aducând în dialog profesionişti din domeniul urbanismului, arhitecturii, sociologiei şi alte domenii conexe, teoreticieni şi practicieni deopotrivă din diverse ţări europene.

Evenimentul se va desfăşura în spaţiile Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi este organizat de AESOP împreună cu Facultatea de Urbanism a UAUIM şi APUR  (Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România).

Pe parcursul celor 4 zile vor avea loc expuneri teoretice, dezbateri, vizitarea unor zone din Bucureşti, a unor spaţii publice şi se vor desfăşura 2 ateliere tematice având ca obiect de studiu zonele Pieţei Universităţii, respectiv strada Verona. Sunt invitaţi în calitate de key-notes  Augustin Ioan şi Liviu Ianăşi de la UAUIM şi Ger Duizings de la University College din Londra.

Prezentările şi dezbaterile vor încerca să răspundă la întrebări precum:

Care este rolul spaţiilor publice în societăţile post-socialiste atomizate?

Cum poate fi consolidată sociabilitatea unui loc prin amenajări de spaţii publice?

Cum se formează azi comportamentele şi viaţa urbană în condiţiile globalizării?

Care sunt consecinţele evoluţiilor istorice şi cum pot fi reînnodate vechile tradiţii?

Cine răspunde azi de spaţiul public şi care este rolul societăţii civile, comunităţilor locale în gestionarea acestuia?

În ce măsură poate planificarea spaţială tradiţională să genereze spaţii publice locuibile?

Cum pot fi gestionate interesele private, comportamentul consumerist şi forţele pieţei libere astfel încât să fie promovate spaţii publice inclusive şi o alocare echitabilă a resurselor de spaţiu?

Evenimentul este deschis profesioniştilor din domeniul urbanismului, arhitecturii, sociologiei şi alte domenii conexe, teoreticieni şi practicieni deopotrivă din diverse ţări europene.

Pentru a participa este necesară înregistrarea pe siteul evenimentului: http://becominglocalbucharest.ro/

Data: 11-14 iunie 2014 

Locul:  Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” 

Organizatori: AESOP împreună cu Facultatea de Urbanism a UAUIM şi APUR (Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România)

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0