fbpx

BEHAVIOUR MORPHE în premieră la Schlosslichtspiele Festival

Zaha Hadid Architects (ZHA) a colaborat cu Andy Lomas și Mubbasir Kapadia artiști digital de mare notorietate și cu cercetători  în domeniul informaticii cărora li s-a alăturat muzicianul Max Cooper pentru a crea o proiecție intitulată Behavior Morphe.

Creația de tip mapping a fost făcută special pentru Festivalul Schlosslichtspiele din 2017. Compoziția și producția este asigurată de DSG – un grup alcătuit din trei arhitecți și artiști digitali români care îi include pe Dragoș Ștefan, Vlad Pașcanu și Alex Stoica.

Schlosslichtspiele Festival din Karlsruhe Germaia prezintă un program de proiecții spectaculoase prin maparea (cartografierea) luminii pe fațada de 170 m a castelului baroc al orașului. Explorând noi forme de arhitectură, Schlosslichtspiele 2017 leagă conceptele spațiale digitale de zidăria mavivă a castelului din secolul al XVIII-lea, pentru a cerceta cum pot fi proiectate spațiile locuirii în viitor.

Proiecția ZHA prezintă cele mai recente instrumente de simulare spațială digitală, pe care celebra firmă de arhitectură o aplică în analiza și gândirea completă a arhitecturii sale ce privește creativ și revoluționar înspre conceptele de proiectare spațială a viitorului.

Proiecția pe fațada castelului dezvăluie defapt interioarele sale, ca laboratoare digitale de simulare comportamentală umană, demonstrând circulația și congregația actorilor digitali, programați cu inteligență artificială care interacționează cu spațiile castelului și reciproc.

Patrik Schumacher, director ZHA, a explicat: „Spațiul virtual nou dinamic este definit prin utilizarea datelor în timp real pentru a interpreta interacțiunile actorilor virtuali. Aceste spații digitale sunt apoi explorate cu sisteme iterative de creștere care simulează procesul evolutiv al naturii, demonstrând potențialul simulărilor metamorfice și al morfogeneticii digitale. Ca o interpretare arhitecturală, proiecția conturează activitatea grupului de cercetare Computational Design (CODE) al ZHA în aceste sisteme iterative de dezvoltare”.

Alte nume de arhitecți prezinte în festivalul de anul acesta de la Kraslue îi includ Hani Rashid și Lise Anne Couture precum și pe Greg Lynn.

Festivalul Schlosslichtspiele se deschide în 3 august și durează până pe 10 septembrie 2017.

Credite

Echipa de proiect /  Proiectare arhitecturală, Curator, Coordonare Proiect: Zaha Hadid Architects (ZHA)

ZHA Principal: Patrik Schumacher

ZHA Director Proiect, ZHVR Grup: Helmut Kinzler

ZHA CODE Director: Shajay Bhooshan

ZHA CODE Team: Filippo Nassetti, Marko Margeta, Vishu Bhooshan, Tommaso Casucci

Creații Morphogenetice: Andy Lomas (Digital Artist and Computer Science)

Crowd Simulation & Behavioural Agents: Mubbasir Kapadia (Digital Artist, Computer Science) cu Fernando Geraci și Samuel S. Sohn

Coloană Muzicală / Ilustrație sonoră: Max Cooper

Compoziție și Producție: DSG (Dragoș Ștefan, Vlad Pașcanu și Alex Stoica)

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0