fbpx

Beri artizanale din București (I): Oriel Beer

O primă înghiţitură de bere se poate număra probabil printre plăcerile minore ale existenţei, dar nu putem ignora că în ultima vreme berea artizanală stă tot mai mult pe mesele ieșirilor noastre cu prietenii. Misterele preparării câtorva mărci de bere artizanală made in RO le explorăm în cel mai recent număr al Banchizei Urbane, în mica revistă-în-revistă de gust bun, noul igloo îngust. Deschidem seria cu un proiect tânăr, de gust bun la rândul lui: Oriel Beer.

Despre bere

De ce aţi ales să produceţi aceste tipuri de bere artizanală și de unde vă vin ideile/inspiraţia?
Am ales să producem beri de inspiraţie belgiană pentru că ne plac foarte mult, nu aparţin unui trend și sunt îndrăgite în întreaga lume. Inspiraţia ne vine din dorinţa de a face ceva diferit pe piaţa din România.

De unde vă procuraţi materia primă? E greu să produci bere artizanală în România?
Materia primă este importată din Europa, din ţări precum Belgia, Germania, Slovenia și Danemarca. Ţinem foarte mult la calitatea ingredientelor.
Nu este foarte greu să produci bere artizanală, noi am început ca berari amatori, făcând bere acasă 7 ani. Am participat la concursuri de profil, feedback-ul a fost bun, apoi am trecut la următorul nivel. Proiectul l-am făcut de la zero, cu clădire cu tot, identitate a brandului etc. și într-un final a ieșit Oriel Beer.

În ce tip de pahar i-ar sta cel mai bine berii voastre?
Mereu în pahar cu picior, tip cupă sau de vin dacă nu aveţi de bere, pentru a simţi toate aromele. Berea, fiind nefiltrată, conţine drojdie, deci este important să fie servită corespunzător și la temperatura specificată pe etichetă.

Ceva de mâncare care ar merge cel mai bine cu berea Oriel:
Pentru Oriel Blond, recomandăm preparate ușoare, pește, brânzeturi, iar pentru Oriel Dubbel, brânzeturi maturate, preparate cu carne roșie sau deserturi cu ciocolată.

_dsc7471

Despre locuri

Ce este din punctul vostru de vedere un Beer Bar?
Un Beer Bar este un loc care arată bine, unde poţi găsi o selecţie variată de beri artizanale din toată lumea, oameni care știu să îţi explice stilurile, dar și câteva preparate culinare simple pentru pairing.

De ce să venim la Oriel?
Invităm lumea să ne viziteze pentru că ne dorim ca înţelegerea procesului de producţie să fie cât mai facilă și să se perceapă diferenţa dintre o bere artizanală și una produsă macro-industrial.

În ce locuri din oraș găsim berea voastră?
Suntem prezenţi în 33 de locuri din toata ţara, 17 în București (100 de Beri, Craft Beer Bar, Fix, Happy Pub, Mikkeller, Bistro Guxt, Café Verona etc.). Lista completă: orielbeer.com.

Material apărut în Banchiza Urbană #9/igloo îngust

img_2689

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0