fbpx

Berlin. Urban Intervention Award

La Berlin, Departamentul Senatorial pentru Dezvoltare Urbană a lansat o nouă competiţie de arhitectură la nivel european, The Urban Intervention Award. Premiul va fi acordat pentru prima oară în noiembrie 2010, scopul său fiind de a contribui, prin idei inovatoare, la dezvoltarea calităţii aşezărilor urbane şi încurajarea cooperării între locuitorii acestora.

Urban Intervention Award recompensează proiecte de clădiri din oraşele europene, care contribuie în mod semnificativ la redefinirea, revitalizarea şi reevaluarea unor anumite sectoare urbane. În atenţia organizatorilor intră atât demersuri de reconversie a unor structuri vechi, cât şi construcţii noi, care au potenţialul de a transforma zona în care sunt amplasate. Impactul vizual şi limbajul formal contează mai puţin, scopul competiţiei constând în descoperirea acelor proiecte de arhitectură care au potenţialul de a stimula procesele de dezvoltare urbană. Astfel, principala condiţie pe care proiectele înscrise trebuie să o îndeplinească este ca ele să reprezinte rezultatul cooperării inovatoare şi interdisciplinare dintre arhitecţi şi profesionişti din domeniile socio-economic şi cultural.

Principalul motiv care a determinat organizarea Urban Intervention Award este faptul că, la jumătatea acestui secol, peste 65% din populaţia lumii va trăi în zone urbane. Acest lucru presupune o serie de mari provocări adresate autorităţilor din diferite domenii. Astfel, la nivel politic şi administrativ, apare presiunea de a iniţia şi promova procese urbane complexe, orientate spre dezvoltarea viitoare. De asemenea, noua competiţie va sta la baza celei de-a treia ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură de la Berlin, programată pentru 2020, care se va axa pe proiecte de dezvoltare urbană gândite pe principii sustenabile şi de cooperare între locuitori.

Înscrierile se realizează doar prin poştă, fiind aşteptate pe adresa Departamentului Senatorial pentru Dezvoltare Urbană, Berlin, până pe data de 14 septembrie. Mai multe detalii referitoare la condiţiile de participare sunt disponibile pe site-ul oficial, http://www.stadtentwicklung.berlin.de/staedtebau/baukultur/urban_intervention_award

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0