fbpx




Bike Check Inn, Bunești, Harghita

Deși retrasă cu doar o palmă de loc de la șoseaua bătută și gălăgioasă care unește Brașovul cu Sighișoara, pensiunea Bike Check Inn nu-i ușor de găsit. E singura gospodărie răzlețită pe un drumeag care iese din sat, urmând malul sinuos al apei inocent denumită Pârâul Scroafei – animal prețuit în zonă, mai ales în preajma Crăciunului – un traseu pitoresc și tentant pentru amatorii de mountain bike, pe care evită noxele și aglomerația asfaltului.

În latura drumului, stă o casă tipic săsească, acoperită în două ape, cu o teșitură pe timpanul triunghiular, a cărei poartă înaltă, arcuită, e dublată de o simplă ușă de lemn. În curte, pe mâna dreaptă, se înșiră trei corpuri de casă, cu alcătuiri și cu rosturi diferite: casa mare, șura și casa mică.

Mai mari sau mai mici, după cum sunt situate în camerele ample de la parter sau în podul mansardat, șase dormitoare pot găzdui laolaltă până la 15 persoane. Ușor retrasă din aliniament, șura a devenit un modern living-room, total deschis către gazonul cu accent britanic al curții. Este un spațiu rafinat, amenajat cu gust și profesionalism, fragmentat în trei zone delimitate prin nivelul de călcare și prin alternanța podelei de lemn cu plăci de ceramică nesmălțuită.

Geometria sculpturală a șemineului care amintește un cuptor țărănesc se integrează deplin în ambianța de sugestie rustică a încăperii. Deși este în cea mai mare parte confecționat recent, mobilierul e croit după tipare desuete, în concordanță cu cele câteva piese vechi, autentice.

Proiect prezentat în Conace și Pensiuni din România 3

COPERTA_CP3_SHOP-360x469

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0