fbpx

Binarium, un proiect arhitectural cu o fațadă modernă și performantă datorită sticlei Guardian Glass

Clădirea de birouri Binarium din Cluj este un proiect arhitectural care are la bază reabilitarea unei vechi fabrici de textile – Flacăra, un model de regenerare urbană în zone industriale degradate. Beneficiarul noii clădiri de clasa A și chiriașul majoritar este o companie IT.

Arhitecții de la Dico și Țigănaș au demonstrat că o intervenție pe structura existentă a fabricii și extinderea acesteia sunt tactici cu mult mai potrivite decât demolarea vechii construcții. Astfel, fosta fabrică, Flacăra, se transformă în Binarium – o clădire modernă, ce găzduiește spații de lucru, săli de întâlnire, oficii de nivel și zone tehnice pentru instalații.

Noua imagine a clădirii încântă privirile atât celor care pătrund în sediu, cât și ale trecătorilor și datorită sticlei de pe fațadă. Echipa de arhitecți a ales pentru anvelopare Guardian SunGuard® eXtra Selective Glass SNX 60/28, ideală datorită performanțelor ridicate, eficienței energetice și esteticii îmbunătățite. Cu un aspect neutral-transparent și un nivel de reflexie scăzut, sticla oferă un aspect sofisticat în design-ul clădirii.

img_5525

Sticla este prevăzută cu protecție solară de ultimă generație, fiind alegerea potrivită pentru fațade vitrate. Spațiile interioare au fost remodelate, iar sticla folosită ajută la crearea unui mediu de lucru confortabil.

Cu o selectivitate de primă clasă, SunGuard® eXtra Selective SNX 60/28 permite pătrunderea a 60% din lumina naturală, cu doar 28% din căldura solară. Acest lucru ajută la reducerea nevoii de a folosi lumină artificială și aer condiționat și, prin urmare, la diminuarea costurilor energetice.

SunGuard® eXtra Selective SNX 60/28 atinge valori Ug de 1,0 W/m2K în configurație dublă și 0,5 W/mpK în configurație triplă, asigurând o izolare termică optimă. Acest tip de sticlă este disponibil și în varianta laminată pentru aplicații de siguranță, securitate sau acustice. Iar versiunile tratabile termic (HT) și nesecurizabile sunt uniforme din punctul de vedere al performanței și al aspectului.

img_5577-2

Mai mult, pentru a satisface tendințele arhitecturale curente, Guardian Glass și-a extins gama de sticlă cu control solar – eXtra Selective cu Guardian SunGuard® SNX 60. Guardian SunGuard® SNX 60 este o sticlă acoperită cu o peliculă cu trei straturi de argint, cu un aspect neutru transparent, ideală pentru fațade cu performanțe ridicate, eficiență energetică si estetică îmbunătățită.

Pentru mai multe informații vizitați: www.guardian-possibilities.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0