fbpx

Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană, aduce la Braşov „Ferestrele Lumii”

Ferestrele lumii se deschid pentru braşoveni şi pentru turiştii din inima ţării, între 21-23 august, la Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană. Fiind un eveniment complex ce reuneşte felurite tipuri de activităţi artistice pentru publicul avid de creativitate şi cultură, Bohemian Square deschide noi orizonturi şi stârneşte colaborări inedite.

Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană, aduce la Braşov „Ferestrele Lumii”

Colecţia fascinantă de lucrări a fotografului portughez de talie internaţională, Andre Vicente Goncalves, numită „Ferestrele Lumii” va fi expusă în Piaţa Sfatului din Braşov, în cadrul festivalului Bohemian Square. Expoziţia prezintă într-un mod captivant evoluţia arhitecturală a lumii şi diversitatea fascinantă a fiecărui oraş, exprimată chiar şi la nivelul acestor detalii ale caselor, care sunt ferestrele. De la texturi şi culori, la materialele folosite la tipuri de obloane, Goncalvez ne aduce aproape amănunte vizuale prin care putem cunoaşte specificul unor locaţii fermecătoare. Din Lisabona spre exemplu, artistul aduce ferestre încadrate cu faianţă, transmiţând astfel specificul oraşului, pentru care faianţa este un simbol încă din secolul al 16-lea. Din Evora, un alt oraş portughez cuceritor, Goncalvez a ales ferestre încântătoare încadrate în pereţi albi cu detalii galbene. În acest caz, albul este ales în decorarea caselor pentru a face faţă căldurilor toropitoare din zonă, care în timpul verii ating chiar 42 de grade Celsius, după cum menţionează şi Washington Post.

Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană, aduce la Braşov „Ferestrele Lumii”

Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană, aduce la Braşov „Ferestrele Lumii”

Prezenţa artistului la festival este posibilă datorită deschiderii şi sprijinului Ambasadei Portugaliei la București. Sub tematica „Ferestre”, seria de lucrări a lui Goncalves este în deplină rezonanţă cu scopul Asociaţiei Bohemian de a deschide orizonturile comunităţii locale către posibilităţile inepuizabile de exprimare prin artă. Aceasta tematică este regăsită în fiecare secţiune a festivalului, precum şi în instalaţiile create de către arhitecţi talentaţi ai ţării, care vor fi expuse în centrul Braşovului. Astfel, festivalul Bohemian Square oferă vizitatorilor “ferestre” către un viitor în care arta este accesibilă, în care arta este întâlnită la fiecare pas, integrată în cadrul urban, în atâtea moduri încât fiecare dintre noi să se regăsească într-o formă sau alta şi să se inspire.

Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană, aduce la Braşov „Ferestrele Lumii”

Una dintre surprizele pregătite de Bohemian Square este o intervenţie artistică pe unul dintre autobuzele RAT Braşov, care şi-a dovedit dorinţa de exprimare prin artă şi deschiderea la nou. Vizitatorii Bohemian Square sunt invitaţi să se bucure de un moment de creaţie artistică pe autubuzul expus în Piaţa Sfatului. Unul dintre obiectivele festivalului fiind deschiderea către nou şi inedit şi generarea unor schimbări pe termen lung, ne bucurăm de faptul că spiritul festivalului va dăinui în oraş şi graţie acestui autobuz care fi repus în circulaţie mai boem, mai optimist, inspirând trecătorii şi călătorii. Pentru deschidere şi implicare dorim să le mulţumim şi sponsorilor noştri: Digi Life, Digi Mobil, Arvato, Raiffeisen, AutoKino, Kronospan, Schaeffler, Aqua Carpatica, şi partenerilor şi voluntarilor fără de care Bohemian Square nu ar fi putut deveni realitate. Anul acesta, braşoveni şi turişti deopotrivă se vor putea bucura de manifestări artistice originale şi neconvenționale, printre care se numără: salon de design românesc contemporan, instalații arhitecturale şi intervenții artistice care vor reinterpreta spaţiul public în cele mai creative moduri, expoziții de arte vizuale, trasee urbane alternative, concerte, proiecții de film şi workshopuri creative pentru mici şi pentru mari.

Urmărește si pagina de facebook a festivalului pentru a fi la curent cu toate noutățile: https://www.facebook.com/bohemiansquare 

Festivalul Bohemian Square susține candidatura Brașovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0