fbpx

Bompas & Parr Studio: de la jeleu la design multisenzorial

TEXT: Manuela Zipişi

FOTO: ©Bompas & Parr, ©Marcus Peel

Sam Bompas și Harry Parr au pornit de la jeleu și au ajuns la un studio multidisciplinar specializat în experiențe multisenzoriale. La Bompas & Parr Studio din Londra, proiectele se coc în compania unei echipe din care fac parte designeri, tehnicieni, regizori, producători și bucătari.

 

Nu e de mirare că studioul a fondat British Museum of Food, prima instituție culturală din lume dedicată exclusiv mâncării și băuturii. Prima expoziție de anvergură a muzeului s-a desfășurat în vara lui 2018, până la finalul lunii septembrie și a celebrat istoria în­ghețatei. ”SCOOP: A Wonderful Ice Cream World” a constituit o invitație de a plonja cu toate simțurile în lumea unui desert: înțelegerea neuroștiinței înghețării, înghețată care strălucește în întuneric, latura „întunecată” a desertului.

 

SCOOP_COPYRIGHT_©BompasAndParr_22

 

Nici istoria nu a fost neglijată, prin urmare a fost celebrată prima carte de bucate englezească în care apare înghețata: rețetele lui Mary Eales’  din 1718. A fost expus și echipament vintage, veselă, artă și mu­zică – o parte din obiectele colecționate în peste 40 de ani de către Robin și Caroline Weir, autoarele cărții “Ice Creams Sorbets and Gelati The Definitive Guide”. S-a conturat astfel un univers încadrabil în paradigma unui neo-kitsch.

 

Articol publicat în igloo 186 / octombrie – noiembrie 2018

igloo_186-shop-360x469

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0