fbpx

București 2021 – Cum putem transforma orașul prin cultură?

Aflat în plină desfășurare, programul București Capitală Europeană a Culturii 2021 mobilizează orașul în vederea transformării sale reale și pe termen lung, prin intermediul culturii.

București 2021 - Cum putem transforma orașul prin cultură?

Coordonat de ARCUB – Centrul de proiecte culturale al orașului București, proiectul de strategie culturală în vederea candidaturii Bucureștiului la Capitală Europeană a Culturii 2021 se află în plină desfășurare, animând orașul și invitând bucureștenii la implicare activă.

Unde locuiești? – Ateliere în care bucureștenii fac radiografia culturală a orașului

În luna iunie, bucureștenii au avut ocazia, în cadrul celor șapte întâlniri organizate în toate sectoarele orașului, să spună ceea ce cred despre zonele în care locuiesc. Printre cele mai frecvente dorințe ale bucureștenilor se numără utilizarea spațiilor verzi dintre blocuri, mai multe activități în aer liber și mai mult acces la cutură în cartiere, mai ales în așa-numitele „cartiere dormitor”: Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Berceni, Balta Albă.

Au fost identificate spații neutilizate, care ar putea deveni noduri culturale: foste cinematografe sau case de cultură, fabrici abandonate (Bragadiru, situl industrial din preajma parcului Carol, zona Postăvăriei române cu turnul de apă, Faur).

București 2021 - Cum putem transforma orașul prin cultură?

În septembrie va avea loc o altă sesiune de ateliere, toate acestea dorindu-se a fi o bază de pornire în trasarea de propuneri concrete și programe care să contribuie la regenerarea culturală urbană a Bucureștiului.

Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului

Proiectul platformă care lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a intrat din 15 iulie în cea de-a treia fază, „Imaginarea”. Până la finalul lunii octombrie suntem invitați să ne imaginăm orașul în care am vrea să locuim, iar printre evenimentele care vor avea loc la Hanul Gabroveni se numără expoziții de fotografie, harta poetică a Bucureștiului, conturarea unui spațiu expozițional pentru designerii români etc.

Concurs de fotografie – Bucureștiul meu secret

Împreună cu București Optimist, în perioada 14-30 iulie se caută cei mai buni fotografi necunoscuți ai orașului, ce pot trimite trei fotografii care să surprindă Bucureștiul așa cum îl văd și îl simt ei. Fotografiile se pot trimite până pe 30 iulie, iar mai multe detalii găsiți aici.

București 2021 - Cum putem transforma orașul prin cultură?

Cum se pot implica bucureștenii?

Locuitorii orașului se pot implica în mod activ în acest proiect de conturare, în premieră, a unei strategii culturale a Bucureștiului: pot participa la evenimentele organizate la Hanul Gabroveni sau pot intra pe site-ul www.bucurești2021.ro, unde a fost creată o secțiune specială, intitulată Implică-te.

Mai mult, la toate evenimentele importante din oraș, veți da de caravana mobilă București 2021, o rulotă galbenă, transformată în punct de informare, care se va plimba prin oraș, punând la dispoziția bucureștenilor informații despre candidatura orașului.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0