fbpx

Cabinet de Vin & Cocotte

Text: Manuela Zipişi
Foto: Dacian Groza

Amenajat într-un spirit cu tentă medievală, restaurantul clujean Cabinet de Vin & Cocotte devine cadrul alchimic al unei experienţe ce implică un meniu internaţional, vinuri din toată lumea şi un design ce surprinde prin accente şi rezolvări de delimitare a spaţiului.

Centrul Clujului este animat de o nouă experienţă gastronomică aflată sub semnul unui dublu eclectism: cel al bucătăriei internaţionale cu accente franţuzeşti şi cel al designului. Acesta din urmă a fost realizat de către designerul clujean Sani Stranszky care are la activ câteva dintre amenajările binecunoscute ale ultimilor ani în zona restaurant-bistro (Baracca, Ciuleandra etc.). La Cabinet de Vin & Cocotte atmosfera generală o dau tonurile închise ale mobilierului, pardoselii şi pereţilor care, într-un tandem al nuanţelor de maro şi gri, imprimă o notă de seriozitate. Aceasta este accentuată şi de minuţiozitatea farmaceutic şcolărească a dulapurilor cu sertare care delimitează spaţiul central unde sunt poziţionate mesele de două şi patru persoane.

Surprinzătoarea deschidere coloristică vine de la tava-nul înalt cu bolte de inspiraţie gotică, în arc frânt, care coboară până spre jumătatea peretelui, fiind şi punct de întâlnire cu o parte a corpurilor de iluminat care iau forma unor reflectoare îndreptate spre tavan. Restul lămpilor coboară din tavan şi comunică între ele printr-o adevărată reţea de cabluri care se intersectează. Tonalitatea misterioasă dată de tava­nul boltit este reluată şi în elementul-cheie al decorării: multitudinea de mâini din lemn, de dimensiuni diferite aşezate de-a lungul dulapurilor cu sertare.

Motivul este reluat în câteva dintre tablourile de pe pereţi, iar formula se repetă şi în cazul altor obiecte (trompeta, iepurele, ceasurile), care parcă nu au coerenţă decât în compania dublurilor din realitatea de gradul doi (tablourile). Chiar şi sticlele de vin etalate pe o etajeră devin parte integrantă a amenajării, care, alături de câteva obiecte (iepurele turcoaz, o cutie) şi de interiorul muştar al unora dintre scaune, sunt singurele accente de culoare vie care sparg tonalitatea predominat neutră. Lumina naturală pă­trunde prin ferestrele mari, îmblânzind aerul riguros al amenajării.

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0