fbpx

Călătorie și explorare, fashion și design: concept store Aparterre

AMENAJARE DE INTERIOR: Bogdan Ciocodeică Studio TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Vlad Pătru, Kinga Tomos

La parterul unui elegant imobil de locuințe colective bucureștean din apropierea parcului Grădina Icoanei s-a ivit o invitație. Cea de a pătrunde și a descoperi un multibrand concept store care nu numai că nu are nimic în comun cu liniile rigide și neutre ale spațiilor de acest gen, ci se desfășoară mai degrabă sub semnul unui acasă conturat la intersecția dintre fashion și design de către echipa Bogdan Ciocodeică Studio.

Bogdan Ciocodeică Studio ne invită, așadar, într-un Aparterre căruia nu îi este teamă nici de alăturările îndrăznețe dintre texturi, nici de mixul unui safari fashion cu apariții catifelate și cu atât mai puțin de personalitatea puternică a culorilor și imprimeurilor.

Pornim din spațiul central al showroomului a cărui nuanță predominantă este rozul prăfuit al catifelei ce învăluie pereții, culminând cu siluetele a doi cai inspirați din logoul unui club exclusivist. Aceeași nuanță de roz este utilizată și în cazul draperiilor cilindrice care însoțesc aproape toate suprafețele verticale, ajungând până în cabina de probă în fața căreia toate lumile posibile se pot privi și admira într-o oglindă statement.

02_Aparterre_©BOGDAN CIOCODEICA STUDIO_foto_Vlad Patru

Fundalul este completat de parchetul chevron, în tonalitate naturală, și de covoare luxuriante etalate în nuanțe sienna, evocând inspirate călătorii. În acest cadru se instalează, feminin și îndrăzneț, obiectele de mobilier. Banchete lungi și subțiri, podiumul masiv, dreptunghiular, oglinzile standing – toate își etalează propria poveste grație amprentei Alpi veneer by Ettore Sottsass.

Peretele din sticlă glisant creează buna conexiune a interiorului cu mediul exterior, marcând trecerea către terasa privată de care se bucură concept store-ul. De cealaltă parte a spațiului, magazinul se deschide orașului și parcului din apropiere, iar paradigma transparențelor sporește sentimentul de acasă.

Întreaga scenă este completată cu obiecte fashion, cărți și alte detalii alese, rezultând, după cum spune chiar echipa, o atmosferă jucăușă și colorată inspirată de filosofia stilului Memphis: „Inspirat de celebra mișcare design din anii 1980, Aparterre este un loc al explorării, o lume de texturi și forme menite să creeze un întreg univers, născut ca o reacție împotriva status quo-ului abordării rigide și excesiv de pretențioase a majorității magazinelor de modă high end.”

PROIECT: Aparterre; Adresă: Str. Jean Louis Calderon 80, București; AMENAJARE DE INTERIOR: Bogdan Ciocodeică Studio; ECHIPA: arh. Bogdan Ciocodeică, arh. Natalia Dumitru, arh. Ana Porim, arh. Adelina Cucoranu; SUPRAFAȚA DESFĂȘURATĂ: 150 mp; FINALIZAT: 2022

 

Articol publicat în igloo #209 / Reprezentare în arhitectură / august-septembrie 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0