fbpx

Call for Artists – creativi talentați, proiectele la control!

O colecție ieșită din comun sau un obiect care ne activează mai multe simțuri, nu doar cel vizual, ne pot atrage atenția ușor atunci când le vedem în mapele de schițe ale designerilor. Însă toate acestea devin cu adevărat extraordinare abia în momentul în care sunt puse în practică și, cu ajutorul lor, oamenii își găsesc piesa vestimentară favorită, obiectul de decor visat sau experiența multi-senzorială care le face viața mai frumoasă. Îți dorești și tu ca ideea ta să prindă viață? Înscrie-ți proiectul pe www.qreator.ro.

Ce înseamnă, de fapt, Call for Artists? Lansată de hub-ul creativ Qreator, Call for Artists este o platformă unde artiști/designeri/creatori de tot felul se pot înscrie într-un concurs cu produsul sau ideea creativă. Astfel, după ce în perioada 2018-2019 artiști cunoscuți ca Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Monocult, Lelograms sau Laura Olaru și-au prezentat colecția speciala pentru Qreator in seria Qollection în spațiul creativ din Piața Victoriei, în 2020 sunt așteptați 12 artiști români să realizeze, în fiecare lună, în colaborare cu Qreator, câte o colecție de care să ne îndrăgostim la prima vedere.

Avem vești bune pentru designeri & creativi: colecția va fi realizată de către Qreator, după conceptul & designul participantului, va fi disponibilă, timp de o lună, în ediție limitată, exclusive la Qreator, urmând ca artistul să primească și un premiu de 1.000 de euro.

Ca să poată fi unul dintre cei 12 designeri „premianți” ai anului 2020, fiecare creativ care își dorește să participe la concurs trebuie să înscrie în concurs câte un concept și un prototip al produsului, respectând una dintre cele 4 teme principale lansate de organizatori. Astfel, ne așteptăm să vedem o competiție strânsă între piesele de design vestimentar care pot trece proba timpului sau accesorii care se transformă – Resisting Fast Fashion; ne dorim să vedem cât mai multe obiecte atinse de patina timpului readuse la o nouă viață cu ajutorul tehnologiilor inovatoare – Back To The Future; ne-ar plăcea să avem parte de experiențe multi-senzoriale diverse, în care toate simțurile să ne fie solicitate – Multi-Sense Design și, mai ales, am vrea, cu tot sufletul, să citim despre tot mai multe proiecte de design social (design vestimentar pentru oameni altfel, design de obiect din materiale reciclate etc), ca efect al temei Solve A Problem.

La ce categorii te poți înscrie? În concursul lansat de Qreator există 4 categorii: design vestimentar, pentru cei care văd moda diferit, ca un proces în continuă transformare; design de accesorii (bijuterii, genți etc.), design de obiect, pentru cei care imaginează obiecte cu care interacționezi, obiecte co-create împreună cu utilizatorul, și design & tech (noi tehnologii, noi materiale, AR, code based design etc), design social

Cum poți câștiga proiectul? În primul rând, trebuie să completezi formularul de înscriere cu numele și conceptul produsului gândit de tine. Dacă vrei să faci parte dintre artiștii Qollection care vor semna edițiile din ianuarie și februarie 2020, ai timp să îți înscrii ideea creativă până pe 15 noiembrie. Dacă nu te încadrezi în timp, nu te îngrijora, competiția va fi în plină desfășurare până pe 15 martie 2020, când se vor alege și câștigătorii pentru celelalte luni ale anului.

 Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designul participantului și oferă și un premiu de 1.000 euro. Juriul, care va anunța cei 12 câștigători în trei etape, este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms). Produsele vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o lună.

 Ce înseamnă colecțiile Qreator X Qollection.

Qreator susține comunitățile creative locale și devine loc de întâlnire pentru creatori la început de drum și artiști consacrați. În 2018, Qreator a lansat seria Qollection, care, pana in prezent a inclus piese semnate de artisti locali consacrati – Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria, Zarug, in colectii – capsula, disponibile in editie limitata la Qreator.

Mai multe detalii găsiți pe www.qreator.ro.

Call-for-artistsweb

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0