fbpx

Capodopera

Moda și arhitectura sunt mult mai apropiate una de cealaltă decât s-ar putea crede la o privire superficială. Prima dintre ele lucrează cu corpul uman, iar cealaltă cu spaţiul ocupat de acesta, însă, în ambele cazuri, se urmăreşte crearea de forme noi şi atingerea echilibrului şi a armoniei în vederea generării unei stări de bine. În proiectul pe care vi-l prezentăm aici, arhitectura îşi asumă o prezenţă subtilă, oferind modei primul plan, însă chiar această discreţie o face să iasă în evidenţă.

Text: Anca Rotar
Foto: Cosmin Dragomir

Capodopera

Unul dintre cele mai mari magazine de modă şi decoraţiuni interioare multibrand din Bucureşti, Capodopera se bucură de o locaţie centrală, fiind situat pe Bulevardul Unirii, la numărul 12. Magazinul are o suprafaţă utilă de 1 000 mp, desfăşurată pe primele două etaje ale unui imobil de apartamente. Traseul ce îi poartă pe clienţi prin spaţiile de expunere este unul fluid, deschis cu treceri naturale între cele patru zone distincte. Astfel, primul spaţiu care îi întâmpină pe cei ce trec pragul magazinului este destinat femeilor, Capodopera Women.

De aici, o scară conduce către etaj, dedicat în întregime vestimentaţiei masculine şi împărţit în două zone, Capodopera Suits şi Capodopera Men Casual. În continuare, traseul îşi asumă un caracter circular, prin introducerea unei a doua scări, care conduce înapoi spre parter, însă de data aceasta destinaţia este spaţiul cu accesorii pentru casă, Capodopera Home. Caracterul deschis al parcursului interior a dictat necesitatea găsirii unor alte metode pentru a delimita cele patru zone de expunere. Rezolvarea, discretă şi elegantă, a venit sub forma unor schimbări de atmosferă, ce au loc la nivelul scenariilor de iluminat, al texturilor şi al gamelor de culori. Albul domină amenajarea, maximizând spaţiul deja foarte generos, punctat de nuanţe de gri şi lemn în tonuri naturale, fără accente ce ar putea distrage atenţia de la produsele expuse.

Corpurile de iluminat încastrate în plafon, reprezintă o prezenţă subtilă, dar care, în acelaşi timp, direcţionează fluxul de mişcare, indicând traiectoria de parcurs, şi ierarhizează cele patru zone principale, precum şi subzonele din cadrul acestora, ce ies în evidenţă prin iluminatul de accent şi cel ambiental. Sistemul versatil de prezentare a produselor, constând într-o serie de module paralelipipedice transparente cu cadru de metal şi, în cazul meselor folosite pentru expunere, blat de lemn, oferă posibilitatea unui număr aproape infinit de permutări, pentru ca magazinul să poată fi transformat în funcţie de cerinţele estetice ale colecţiilor sezoniere.

Lemnul se regăseşte şi în cazul volumelor înalte, cu o textură la fel de tactilă ca a ţesăturilor expuse, precum şi în zona barului, un concept şi un spaţiu inedit pentru un magazin de haine, unde clienţii se pot relaxa în timp ce aşteaptă modificarea pieselor vestimentare în atelierul propriu de croitorie. Aici, scaunele sunt capitonate cu piele naturală, material care îmbracă şi canapelele pentru clienţi sau alcătuieşte covoarele dispuse cu o neglijenţă studiată, ce întregesc atmosfera de lux şi eleganţă.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0