igloopatrimoniu

Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei

Publicat
noiembrie 2012
ISBN
978-606-8026-18-3
Format
230 × 300 mm
Pagini
200
Preţ: 67.43 lei
  • Preţul include TVA 5%
  • Dacă aveţi abonament la revistă, pentru a beneficia de reducere trebuie întâi să vă autentificaţi

În linia deja consacrată de precedentele albume din colecţia igloopatrimoniu, noua publicaţie „Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei” abordează o zonă a patrimoniului autohton mult prea puţin cercetată şi promovată: lăcaşurile de cult musulmane. Prezente pe teritoriul ţării noastre într-un număr semnificativ, multe fiind grupate pe teritoriul Dobrogei, ele reprezintă adevărate monumente de arhitectură cu un important potenţial turistic. Publicarea unei cărţi despre geamiile dobrogene reprezintă o dorinţă mai veche a editurii igloomedia, dar, mai presus de acest lucru, reprezintă un gest necesar dată fiind lipsa unor publicaţii româneşti care să le grupeze şi să le acorde statutul cultural pe care îl merită. În plus, transformările majore pe care le suferă în ultima perioadă construcţiile originale ale geamiilor, transformări în urma cărora devin de nerecunoscut, fac necesară surprinderea şi fotografierea lor înainte de a fi supuse unor noi procese de „restaurare”.

Despre album:
ProTV, Omul care aduce cartea, Dan C. Mihăilescu: http://www.protv.ro/video/omul-care-aduce-cartea_322_bruno-andresoiu-coord-geamii_16925.html

Board editorial: Bruno Andreşoiu, Adrian Ciocăzanu
Coordonator proiect, prefaţă: Bruno Andreşoiu
Foto: Şerban Bonciocat
Texte: Cristian Brăcăcescu, Mihai Maxim
Grafică: Cătălin Artenie
Prelucrare foto: Şerban Bonciocat, Robert Dumitru, Cristian David
Editare text: Andreea Amzoiu
Traducere: Smaranda Nicolau, Andrea Nastac

Colecţiile igloo

Abonare newsletter vezi arhiva

igloopatrimoniu

Colecţia igloopatrimoniu îşi propune să abordeze monumente de arhitectură civilă şi religioasă, importante atât pentru istoria arhitecturii, cât şi pentru cea a civilizaţiei şi mentalităţilor.