fbpx

Casa Di David

În cazul oricărui proiect care se înscrie în programul food & entertainment apare, mai devreme sau mai târziu, nevoia de reînnoire. Terasa Casa di David, una dintre destinaţiile cu tradiţie de pe malul lacului Herăstrău a trecut, de curând, printr-o transformare ce poartă semnătura arhitecţilor de la AA Studio, a căror aplecare către experiment şi-a găsit sprijin entuziast în proprietarii locului. Rezultatul este un festin vizual, chiar şi pentru cei mai exigenţi pasionaţi de design. Vecinătatea lacului şi vegetaţia din zonă au condus la un concept de design organic, care a plecat de la elementele naturale, simplificate până la linii de forţă, pentru a genera noi forme şi volume – ansamblul mobilierului personalizat gândit pentru terasă.

Text : Anca Rotar
Foto : Cornel Lazia

Transformarea organicului în design s-a realizat după două tipuri de scenarii: primul – din volum în plan, concretizat în desenul perforaţiilor de pe panourile decorative albe ce delimitează şi, în acelaşi timp, protejează spaţiul, şi al doilea – din volum în volum: crengile copacilor au generat benzile liniare împletite ale picioarelor de masă, iar ondulaţiile fine ale terenului sunt la originea triangulaţiilor volumetrice ale peretelui verde şi ale celor plane de la pardoseala de lemn.

Fiind vorba de un spaţiu extins, care poate acomoda în jur de 150 de persoane, au fost necesare minime delimitări, care au pornit de la schema de repartiţie a personalului şi numărul de locuri, precum şi de la tipurile de consum şi servire. S-au conturat astfel patru subzone: cu mese pentru uz curent, unde coexistă liniile drepte şi formele organice, zona cu mese înalte şi scaune tip bar, în partea din spate a terasei, o zonă lounge cu mese joase şi canapele, amenajată în apropierea intrării şi una cu canapele liniare, în apropierea panoului decorativ.

Deloc surprinzător în cazul AA Studio, mobilierul a fost în foarte mare parte custom made, ca, de altfel, şi alte elemente ale amenajării, precum panourile pentru pardoseală, ce creează iluzia de volum prin cele trei nuanţe ale lemnului. Mesele realizate din lemn de stejar, cu picioare din inox satinat, au în comun motivul împletiturii de ramuri, ce conferă coerenţă la nivel vizual şi, de asemenea, constituie un element distinctiv. În zona de lounge, panoul decorativ şi corpurile de iluminat sunt definite, cum aminteam, tot de motivele vegetale realizate prin perforaţii de formă circulară. Schema de mobilare este completată cu scaune selectate cu exigenţă, pentru confort şi calitatea designului: regăsim modelele Chair One (Magis), cu o structură de aluminiu şi tapiţerie în culori vii, Gray Chair (Gervasoni), Stool One (Magis) şi Mood Bar Stool (Tribu), realizat din lemn de tec şi fibre textile ecologice, precum şi canapelele InOut (Gervasoni).

În ceea ce priveşte iluminarea, pentru latura ambientală arhitecţii au ales o soluţie indirectă – iluminarea arborilor şi o lumină de contur, în zona banchetei translucente, a panoului decorativ şi a cornişei construcţiei existente. Lumina funcţională a fost rezolvată prin introducerea unor corpuri verticale, încastrate în spaţiile verzi şi a unora orizontale suspendate, ambele modele fiind desenate de arhitecţi şi realizate din aluminiu şi plexiglass cu sursa LED. Acestea pun în valoare mixul creativ de materiale şi texturi, de la beton şi lemn la sticlă şi Corian.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0