fbpx


White November igloo

Casa “See You!”

Dimensiunea sitului, panta, cu o diferenţă de nivel de peste şase metri, orientarea faţă de punctele cardinale, deschiderea generoasă spre stradă şi distanţa apreciabilă, pe direcţia liniei de pantă, până la următoarea construcţie, fac din teren un amplasament aproape ideal pentru tema dată – o locuinţă unifamilială care să cuprindă garaj şi piscină şi a cărei imagine să integreze armonios construcţia existentă pe sit, o casă interbelică.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Cornel Lazia

Casa “See You!”

Ca volumetrie, arhitecţii au pornit de la forma pantei şi de la structura existentă, în jurul căreia a fost concepută locuinţa propriu-zisă. Sub casa existentă s-au săpat un nivel întreg şi unul parţial, pentru a adăposti piscina şi spaţiile ei anexe; elementele structurale păstrate au fost consolidate, iar golurile au fost lărgite la dimensiuni mult mai generoase faţă de cele iniţiale.

Ansamblul astfel rezultat este alcătuit din trei construcţii independente – un corp principal (dedicat zonelor de zi şi de noapte, organizat pe două niveluri supraterane plus demisol şi subsol), un corp al piscinei şi un corp al garajului, încastrat în teren. Primele două sunt legate printr-o pasarelă închisă în sticlă, în timp ce articulaţia cu volumul garajului se realizează la nivelul subsolului.

Casa “See You!”

Corpul principal, o compoziţie între un cub alb D+P+1, cu goluri generoase decupate pe cele două faţade cu vedere spre interiorul curţii, şi un volum pe un singur nivel (al living-ului), cu două laturi realizate în întregime din sticlă şi delimitate de un puternic cadru negru, cuprinde zona de zi cu living, dining, bucătărie şi un birou-bibliotecă la parter, iar la etaj – trei dormitoare pentru copii şi dormitorul matrimonial. Demisolul, cu acces direct, este ocupat de o garsonieră complet independentă plus zona de joacă a copiilor, depozitări şi utilităţi.

Corpul piscinei este structurat pe două etaje – bazinul şi spaţiile de SPA sunt pe acelaşi nivel cu zona de zi, despărţite de pasarelă, iar subsolul cuprinde o cramă, o vinotecă, o sală de home cinema şi spaţiile tehnice aferente piscinei. Datorită pantei, atât zona de zi, cât şi nivelul suprateran al piscinei sunt amplasate la o cotă superioară terenului, marcată de linia în consolă a terasei care flanchează întreaga latură lungă a corpului piscinei.

Casa “See You!”

Deschiderile vitrate generoase, mergând până la o distanţă de 5.5 metri între montanţi, panourile glisante automatizate, pasarela din sticlă şi golurile mobile amplasate în câmpul panourilor fixe au fost executate de Big Aluminium, sistemele fiind asigurate de Schüco.

Amenajarea interioară a fost concepută în alb şi negru, cărora li se alătură nuanţa caldă a parchetului şi câteva accente cromatice (mobilierul din zona piscinei sau piatra naturală din baia etajului). Piscina a fost gândită sub forma unui spaţiu organic: lămpile de plafon (Vibia), forma barului din Corian, a scaunelor de bar, în culori vii, şi desenul faianţei se completează într-un contrapunct plăcut cu forma rectangulară a structurii şi a bazinului.

Casa “See You!”

Dormitorul matrimonial impresionează atât prin dimensiuni şi organizare (baie deschisă combinată cu baie închisă şi un dressing de mari dimensiuni), cât şi prin detaliile de îmbinare ale materialelor. Pentru piesele de mobilier, arhitecţii au apelat la producători cunoscuţi, dar au şi proiectat în mod special anumite piese, realizându-le aici. Bucătăria a fost comandată la Lago Cucine, mobilierul din living a fost ales de la Emme Mobili şi Flexform, cel al cramei – de la Baxter, în timp ce scările, blaturile băilor şi barul piscinei au fost produse de către Ekero.

Casa “See You!”

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0