fbpx

Casa Timiș, Chițorani, Prahova

Aflată în mijlocul unui amfiteatru de vii în arealul viticol Dealu Mare, Casa Timiș este un spațiu privilegiat al comuniunii cu natura. Conacul domină pantele domoale, fiind înconjurat în totalitate de natură pură și rânduri perfect paralele de viță-de-vie cărora li se se opune jocul aleatoriu al strugurilor pe timp de toamnă.

Arhitectural, aparține stilului neoromânesc inițiat de renumitul arhitect Ion Mincu, stil viu cultivat la mijlocul anilor 20 din veacul trecut. Fațadele etalează o juxtapunere de elemente specifice: turnul cu foișor care domină compoziția, arcadele de zidărie pe coloane scunde, cu capiteluri fitomorfe, cerdacul cu stâlpi ciopliți, la care se urcă pe o scară cu parapet traforat. Colonetele inspirate din arhitectura brâncovenească se regăsesc în cramă, adosate pereților cu mari suprafețe de cărămidă.

Amenajarea actuală a Casei Timiș întrece cu mult, ca fast și atenție la detalii, conacul de odinioară. Proiectul de restaurare al arhitecților Călin Hoinărescu şi Elena Costache din perioada 2008-2015 a îmbogățit ansamblul cu dotări noi, cu ornamente și finisaje realizate cu materiale de cea mai înaltă calitate. Crama și res­taurantul interior, precum și terasa exterioară și noul res­taurant deschis în septembrie 2019, Veranda dintre Vii, sunt dotate cu mobilier care îmbină perfect gustul eclectic și sofisticat al perioadei interbelice cu dotări ce îi permit conacului să își găsească locul în contemporan. O calitate aparte este oferta generoasă și variată a diferitelor spații destinate cazării (apartamente, camere la nivel sau cu supantă), servirii mesei (restaurant, cramă, terase exterioare) sau socializării (holuri, fumoar, lounge).

Atenția pentru detalii și nenumăratele accesorii, diseminate atât în spațiile comune, cât și în cele de cazare, exprimă dorința gazdelor de a-i face pe oaspeți să-și abandoneze statutul de clienți pentru cel de oaspeți.

Proiect prezentat în Conace și Pensiuni din România 3

COPERTA_CP3_SHOP-360x469

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0