fbpx

Case Care [Nu mai] Plâng

După patru ani de îndelungi drumeţii pe străzile Bucureştiului necunoscut, acum avem o situaţie clară vis-a-vis de starea patrimoniului arhitectural local: peste 4000 de case degradate sau demolate şi doar o zecime reabilitate şi întreţinute corespunzător.

Case Care [Nu mai] Plâng

Case Care [Nu mai] Plâng

În acest sens, Asociaţia Rhabillage vă invită la o serie de evenimente programate în perioada 02-16 noiembrie, nu atât pentru a participa la o acţiune culturală, sau mai multe, cât pentru a ne asuma, împreună, implicarea într-un viitor mai bun pentru oraşul nostru.

Seria acţiunilor este deschisă de expoziţia de la Galeria Octav Doicescu, din Calea Victoriei, nr. 126. Instalaţia de fotografie cuprinde 500 de imagini din baza de date www.casecareplang.ro şi poate fi vizitată în perioada 2 – 16 noiembrie. Vernisajul este programat marţi, 2 noiembrie, la ora 19:00.

În cadrul evenimentului semnal ÎMPREUNĂ, organizat miercuri, 3 noiembrie, în club Control, din str. Academiei nr.19, de la ora 20:00, iniţiatorii proiectului încearcă să reunească, în jurul sloganului ”Atât timp cât privim case, le construim şi locuim în ele, arhitectura este un subiect ce ne priveşte pe toţi”, persoane publice din diferite domenii. Acţiunea se desfăşoară pe fondul expoziţiei de fotografie intitulată ÎNAINTE/DUPĂ, menită a atrage atenţia asupra modului în care oraşul se transformă sub ochii noştri.

În paralel, a fost realizat raportul Case Care Nu mai Plâng, un ghid al bunelor practici în reabilitarea arhitecturală. Raportul va fi lansat joi, 4 noiembrie, în cadrul unei dezbateri publice la care sunt invitaţi specialişti în arhitectură, investiţii imobiliare, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi jurnalişti. Evenimentul se desfăşoară la Casa de Licitaţii Artmark, din str. Logofăt Luca Stroici, nr. 18, cu începere de la ora 11:00.

Pentru că patrimoniul construit se raportează la oameni şi spaţiu, proiectul Case care Plâng şi-a propus să facă o conexiune între cele două, în spaţiul public al oraşului actual, mall-ul. În cadrul AFI Palace Cotroceni Mega Fun, sâmbătă, 6 noiembrie, va fi amplasată o expoziţie de fotografie şi va fi organizat un atelier de desen, pentru cei mici, dar şi pentru cei mari.

Acţiunile sunt organizate de Asociaţia Rhabillage, cu sprijinul Uniunii Arhitecţilor din România, având ca parteneri Centrul Cultural Art Society, Casa de licitaţii Artmark, AFI Palace Cotroceni Mega Fun, Jurnalul Naţional, Imobiliare.ro, Igloo, Arhitectura şi Metropotam.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul organizatorului, http://www.casecareplang.ro/.

Bucureştiul are nevoie de noi toţi, pentru a creşte frumos!

Case Care [Nu mai] Plâng

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0