fbpx

„Case Vii. Diversitatea culturală a spaţiilor de locuit din Bucureşti şi împrejurimi”

Conferința de lansare a proiectului ”Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi” va avea loc pe 12 mai 2015, de la orele 18.00 la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (Clubul Ţăranului).

Proiectul, implementat de Asociația VIRA, în parteneriat cu Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român urmărește documentarea şi promovarea varietății formelor și experiențelor de locuire din București și zonele limitrofe ca expresii ale diversității culturale. În cadrul evenimentului, membrii echipei de proiect şi experți implicați din domeniu vor prezenta contextul general al iniţiativei şi vor discuta subiecte relevante pentru principalele teme sau activităţi ale proiectului (cercetare multidisciplinară aplicată locuirii în Bucureşti şi împrejurimi, producţie webdocumentar şi ateliere interactive cu liceeni).

TEME DE INTERES ACTIVITĂŢI ÎN CADRUL PROIECTULUI  

  „Casa pe datorie”  

Locuirea în blocuri „comuniste”

Locuirea în zone de tip „ghetou”

Locuirea tranzitorie în cămine studenţeşti

Spaţiul rural contemporan – „casa ţărănească” din prezent

Atmosfera din fostele case naţionalizate

Viaţa în ansambluri rezidenţiale de tip „gated-communities”

ACTIVITĂŢI ÎN CADRUL PROIECTULUI

Cercetare multidisciplinară dedicată diversităţii culturale a locuirii  

Realizare webdocumentare dedicate diversităţii culturale a locuirii  

Ateliere interactive cu liceeni pe tema diversităţii culturale a locuirii

Proiectul „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi” este finanțat prin intermediul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” – Cererea de proiecte mari, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0