fbpx

Castelul Cantacuzino îşi deschide porţile pentru SoNoRo Conac

Un nou concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac are loc pe 31 august 2013, la ora 18.00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Muzicienii SoNoRo care vor concerta la Castelul Cantacuzino sunt Diana Ketler (pian), Corinne Chapelle (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Maximilian Hornung (violoncel), cu participarea mezzosopranei Margarita Mamsirova, solistă a Bolshoi Opera. Programul cuprinde piese de Camille Saint-Saens, Johannes Brahms, Gabriel Fauré şi arii de Christoph Willibald Glück, Giulio Caccini, Giovanni Paisiello şi Benedetto Marcello.

Cu ocazia concertului SoNoRo Conac, porţile Castelului Cantacuzino se vor deschide începând cu ora 17.00 şi, până la începerea concertului, oaspeţii au posibilitatea de a vizita gratuit, conduşi de un ghid, edificiul construit în stil neoromânesc. Concertul SoNoRo Conac va fi urmat de o recepţie oferită de elegantul Canta Cuisine Restaurant (www.cantacuisine.com), din incinta castelului.

Construit în 1911 la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), Castelul Cantacuzino este înconjurat de un parc, ale cărui alei te poartă spre grotă , cascade şi fântâni arteziene, pe o suprafaţă de peste 3000 mp.

Concertul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului – cea mai importantă sală a edificiului, destinată balurilor şi recepţiilor şi folosită în epocă, ca şi acum, ca sală de muzică, datorită acusticii foarte bune. Sala dispune şi de o mică estradă, pe care odinioară concertau artiştii invitaţi la castel, iar detaliile arhitecturale şi decorative sunt impresionante: candelabrul din bronz în stil neobizantin este şi singurul original din castel, şemineul din calcar de Albeşti este ornat cu mozaicuri preţioase şi bucăţele de sticlă poleite cu aur, iar vitraliile au fost lucrate special la Veneţia, pe Insula Murano.

Holul de Onoare găzduieşte şi o colecţie de heraldică, probabil unică în România, reprezentată de blazoanele familiilor de boieri din Moldova şi Ţara Românească, ce s-au înrudit de-alungul timpului cu neamul Cantacuzinilor, dar şi o galerie de picturi, realizate pe piele de Cordoba cu uleiuri speciale de către pictorul austriac Johan Frankerberger. Printre acestea este şi portretul în mărime naturală al fondatorulului Castelului, cunoscut drept Nababul datorită impresionantelor sale averi.

Mai multe informaţii despre Castelul Cantacuzino din Buşteni pe: www.cantacuzinocastle.com

Următorul concert din seria SoNoRo Conac va avea loc la Palatul Teleki (Gorneşti, jud. Mureş), pe 21 septembrie 2013.

Pentru programul concertelor şi mai multe detalii despre SoNoRo Conac, vă rugăm să urmăriţi: conac.sonoro.ro

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe baza de invitaţie sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0