fbpx

Câştigătorii concursului de lucrări Turnul de Apă din Pantelimon!

„Perdeaua verde” a câştigat concursul Make a Point!

În urma votului popular, exprimat de bucureşteni în perioada 7-25 octombrie pe site-ul Make a Point, dar şi în urnele mobile, „Perdeaua verde” este proiectul câştigător al concursului pentru Turnul de apă şi artă. Lucrarea propusă de Daniel Georges a întrunit 22, 42% din voturi.

Câştigătorii concursului de lucrări Turnul de Apă din Pantelimon!

Câştigătorii concursului de lucrări Turnul de Apă din Pantelimon!

Pe locul doi s-a situat lucrarea „Joy”, propusă de Lelia Spineanu, cu 13,85% din voturi, iar pe locul 3 lucrarea „Însetaţii”, propusă de Laura Dumitrescu, cu 13,06% din voturi. Ordinea în care s-au clasat celelalte lucrări în preferinţele votanţilor poate fi văzută pe site-ul Make a Point

Câştigătorii concursului de lucrări Turnul de Apă din Pantelimon!

O menţiune specială din partea Make a Point a câştigat lucrarea „Afară”, de Evelin Bundur, lucrare pe care noi am apreciat-o foarte mult, chiar dacă nu a întrunit votul popular.

Câştigătorii concursului de lucrări Turnul de Apă din Pantelimon!

Cei mai tineri votanţi au fost liceenii din cartier, care ne-au vizitat în fiecare joi, ca să vadă turnul „pe viu” sau să participe la evenimentele Make a Joi. S-au arătat interesaţi şi copiii hipo-acuzici de la „Liceul Tehnologic Special nr. 3” care, deşi nu puteau auzi, au vrut să ştie despre ce e vorba în fiecare lucrare, cum funcţionează un turn de apă, şi au mulţumit la final pentru că i-am chemat în vizită, cu un zâmbet larg şi cu mâna dreaptă sub bărbie.

Proiectul câştigător urmează să fie pictat pe turn, iar inaugurarea lucrării şi a scării din jurul turnului va avea loc în noaptea de Revelion.

Până atunci sunteţi aşteptţi la Make a Point unde până pe 25 noiembrie puteţi vedea în fiecare week-end expoziţia „PRO.urban: Există viaţă culturală în afara zonei centrale a oraşului?”(deschisă vizitării între orele 17.00 – 20.00 Sâmbătă – Duminică).

Prin acest proiect oferim noi perspective asupra utilizării în scop cultural a spaţiilor publice din Bucureşti.

Expoziţia este rezultatul analizei realizate de Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii, care a lansat şi un DVD cu acelaşi conţinut.

Despre câştigător

Daniel Georges este arhitect, jumătate român, jumătate libanez, are 35 de ani şi îşi împarte viaţa între Bucureşti, Beirut, munca lui la studioul de arhitectură pe care l-a deschis în 2006 şi cărţile pentru copii pe care le scrie şi ilustrează prin desene. (http://www.minus5architects.com/ şi http://www.coroflot.com/dani_georges/Published-Picture-Books)

Despre Make a Point şi proiectul Turnul de apă şi artă

Turnul de Apă al Postăvăriei Române, o construcţie ridicată în anii de glorie şi industrializare ai comunismului, va constitui un reper pentru cartierul Pantelimon, începând din decembrie 2012. În jurul turnului va fi montată o scară în spirală, care va facilita accesul vizitatorilor la o panoramă a oraşului de la 30 de metri înălţime, iar bazinul din vârful turnului va fi pictat în urma concursului de proiecte, jurizat chiar de locuitorii cartierului.

Inaugurarea oficială a noului turn de apă şi artă va avea loc în noaptea de Revelion dintre anii 2012-2013.

Proiectul este realizat cu sprijinul ING Bank România.

Make a Point este o Asociaţie culturală înfiinţată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roşca şi artistul visual Alma Cazacu.

Asociaţia organizează expoziţii, spectacole, proiecţii de film, workshopuri şi este un spaţiu dedicat expunerii de lucrări şi mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. Anul acesta, Make a Point a câştigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societăţii Civile.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0