fbpx

Câștigătorii Concursului Skyscraper 2016

Revista eVolo a anunțat câștigătorii Concursului Skyscraper 2016. Dintre cele 498 de proiecte înscrise în competiție, juriul a selectat câștigătorii primelor trei poziții și a acordat un număr de 21 de mențiuni speciale. Competiția Skyscraper 2016 își propune să identifice idei inovatoare în ceea ce privește modul de construire a clădirilor înalte, ce implica utilizarea unor noi tehnologii și materiale și care pot influența astfel modul în care percepem arhitectura verticală și relația sa cu mediul natural și construit.

Premiul întâi a fost câștigat de Yitan Sun și Jianshi Wu din Statele Unite ale Americii pentru proiectul New York Horizon. Designul propune un „zgârie-nori” continuu ce se desfășoară  în jurul perimetrului complet al Central Park.

Proiectul The Hive realizat deHadeel Ayed Mohammad, Yifeng Zhao  și Chengda Zhu din Statele Unite ale Americii a primit locul al doilea. Proiectul constă într-un terminal de control vertical pentru drone  zburătoare care vor oferi servicii personale și comerciale locuitorilor din New York City.

Locul al treilea a fost acordat Valeriei Mercuri și lui Marco Merletti din Italia pentru proiectul Data Tower. Propunerea prevede un zgârie-nori durabil în Islanda proiectat pentru a găzdui servere de internet.

Printre proiectele premiate în cadrul Skyscraper 2016 se află clădiri înalte cu diferite funcțiuni: clădiri care purifică aerul, clădiri care pot aduce ploaie, orașe verticale, turnuri senzoriale care exporează relația noastră psihologică cu spațiul sau „zgârie-nori” ce pot împiedica scufundarea orașelor.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0