fbpx

Căștigătorii CREATE YOUR BUCHAREST!

225 de proiecte creative despre Capitală au fost înscrise în competiția Create Your Bucharest, proiectul „How I miss Bucharest or The Journey of a Dog’s Life” realizat de Ovidiu Anton și Alexandru Bălășescu fiind desemnat de către juriu câștigătorul marelui premiu în valoare de 10.000 de euro.

Căștigătorii CREATE YOUR BUCHAREST!

Pe lângă acest premiu au fost acordate nouă premii speciale în valoare de 3000 euro. Ideile, cuprinzând proiecte din domeniul artei, designului și arhitecturii, au fost propuse de artiști români din toată lumea.

Căștigătorii CREATE YOUR BUCHAREST!

„Să explorezi istoria Bucureștiului contemporan urmărind viețile contrastante a doi dintre câinii orașului este o modalitate neobișnuit de elocventă, incisivă și originală de a aborda teme importante, dar, de cele mai multe ori, dureroase, precum mobilitatea, exilul, proprietatea, supravegherea, urbanismul și apartenența. Unul dintre câini s-a născut în București, dar a fost luat de pe străzi, adoptat și dus la Viena. Celălalt a ajuns în București câine de companie, împreună cu stăpânii lui vienezi, doar ca să ajungă, în cele din urmă, pe străzi. Soarta fiecărui câine acționează ca o metaforă pentru  vicisitudinile și promisiunile vieții de zi cu zi în oraș.”, a declarat jurul competiției despre proiectul câștigător „How I miss Bucharest or The Journey of a Dog’s Life” .

Căștigătorii CREATE YOUR BUCHAREST!

Cele nouă premii speciale în valoare de 3000 de euro au fost acordate proiectelor:

„A Pedestal of Thoughts” de Anca Benera & Arnold Estefan

Îndrăzneț și înălțător, piedestalul de cărți promite să încurajeze învățarea, cunoașterea și dezbaterea, recunoscând, în același timp, complexitatea istorică a accesului la cărți în București, atât în forma lor monumentală cât și prin împărțirea conținutului în patru categorii distincte: cenzurate, distruse, nepublicate și publicate independent sau prin mijloace proprii.  

„Atelier 35 Cooperative” de Larisa Crunțeanu & Xandra Popescu

Consolidarea colaborării dintre artiști și meșteri ar fi o cale captivantă și constructivă de a revitaliza moștenirea artizanală a Bucureștiului prin readucerea la viață a aptitudinilor tehnice și a culturii depanării care a fost pierdută în alte orașe. Prezervând resurse istorice valoroase, proiectul promite în același timp să promoveze noi oportunități antreprenoriale. 

 „Bucharest Veins. Resuscitation Intervention” de Carmen Secăreanu

Vizitatorii străini în București remarcă, de multe ori, rețeaua de cabluri care împânzește orașul, dar ea este numai rareori observată de rezidenți. Vopsirea cablurilor și decorarea lor cu fire luminoase va atrage atenția către unul dintre aspectele neglijate ale orașului și îi va încuraja pe oameni să fie mai atenți și la alte elemente trecute astăzi cu vederea. 

„Discover Bucharest, The Open Air Museum” de Rareș Tudor Pop

Bucureștiul este plin de clădiri aparent banale din epoci diferite, multe dintre ele având însă povești fascinante. Descrierea poveștilor uitate ale clădirilor istorice derăpănate și ale celor din perioada comunistă ar trebui să îi facă pe oameni să se uite la ele cu alți ochi și, sperăm, să evite greșelile făcute de alte orașe care și-au distrus moștenirea arhitecturală autohtonă. 

“Floreo: A Ruin Blossoms Downtown mapping memories of architectural heritage as public space. Bucharest 2015” de Răzvan Delcea & Andrei Voica

Încurajarea voluntarilor locali să transforme ruinele pustii ale vilelor aban-donate în spații atrăgătoare poate readuce la viață zone din București trecute cu vederea, cu beneficii clare pentru mediu. Fiecare proiect poate, în egală măsură, să joace rolul unui catalizator, impulsionând și alte comunități să revitalizeze zone uitate din propriile cartiere.

 “Homeless Practices” de Maria Daria Oancea & George Octavian Marinescu

Lipsa de adăpost este o problemă gravă în București și în multe alte orașe, o problemă care cere soluții imediate. Homeless Practices  propune un mod imaginativ și constructiv de documentare a realității și a dificultăților extreme ale vieții de zi cu zi a persoanelor fără adăpost din București, colectând în același timp informațiile necesare pentru a-i sprijini în mod practic. 

„Kilobase Bucharest A-Z”, de Dragoș Olea

Creșterea gradului de conștientizare a nuanțelor culturii istorice și contem-porane a Bucureștiului a fost o temă recurentă în cadrul Create Your Bucha-rest”. Kilobase Bucharest A-Z este un răspuns neobișnuit de ingenios. Schimbul de fragmente care țin de diferite aspecte ale culturii orașului promite să prezinte o imagine eclectică, năstrușnică și de multe ori surprinzătoare a Bucureștiului. 

„TableTalks” de Andra Răcășan & Elena Rucsandra Maior

Crearea unui forum în cadrul căruia oamenii din București se pot întâlni la o masă pentru a dezbate chestiuni importante este un mod vivace de încurajare a comunicării, a sentimentului de comunitate și a cercetării intelectuale. În timp ce adăpostește o nouă cultură a dialogului în București,   TableTalks ar putea declanșa, de asemenea, noi prietenii, colaborări și moduri de gândire. 

“Your Concrete Shadows” de Gina Ster

Apariția unui trio al „îngerilor” care veghează asupra clădirilor din perioada comunistă ar adăuga un plus de ambiție în ceea ce privește cultura înfloritoare a artei stradale din București. Pătrunzători și memorabili, cei trei „îngeri” ai Libertății, Curiozității și Evoluției sunt destinați să provoace discuții și să încurajeze oamenii să se uite din nou la oraș și patrimoniul său arhitectural modern.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0