fbpx

Câştigătorul marelui premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture va fi prezent la LAUD 2014

“Sammy Ofer Wing. Muzeul Naţional Maritim“, proiectul câştigător al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013, la categoria “Design for a Small Scale Public Development”, va fi prezentat pe 3 iunie, la Bucureşti, de către arhitectul Chris Churchman. Acest proiect reprezintă integrarea arhitecturii în peisaj, noul pavilion fuzionând cu peisajul istoric al parcului Greenwich. Lucrând cu un sit de patrimoniu mondial, biroul Churchman a fost capabil de a prelucra peisajul şi domeniul public pentru a deschide perspective până acum nemaivăzute, transformând un braţ uitat de apă curgătoare într-un domeniu public atractiv.

Câştigătorul marelui premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture va fi prezent la LAUD 2014

Designul de patrimoniu al Churchman Landscape Architects cuprinde atât spaţii publice urbane şi rurale, cât şi domenii private. Designul este susţinut de cercetări riguroase efectuate între profesionişti, artişti şi comunităţi locale. Acest lucru le permite să răspundă nevoilor contemporane în contextul caracteristicilor fizice, istorice, culturale şi emoţionale care creează un “loc de apartenţă”. Churchman Landscape Architects desfăşoară, de asemenea, activităţi de cercetare în domeniul tehnologiilor durabile, inclusiv activităţi proprii de experimentare a unor soluţii “verzi” inovatoare. Design-ul creează, de asemenea, o nouă axă est-vest, spre Greenwich, oferind un contrapunct pentru accesul istoric de la Observator la Tamisa. „Am încercat să creăm un sentiment de comunitate în Greenwich Park prin oferirea unor noi căi de acces”, a mai declarat Churchman.

Fondatorul biroului de arhitectură, Chris Churchman, a descris proiectul ca fiind „exigent din punct de vedere tehnic, pentru că am încercat să transmitem un sentiment de noutate într-un cadru istoric bine definit”. Sammy Ofer Wing este situat într-un sit extrem de sensibil de Patrimoniu Mondial, imediat adiacent la cele mai alese colecţii de arhitectură din secolele XVII şi XVIII din Marea Britanie. Realizarea unui echilibru corect între materialul istoric şi o intervenţie contemporană a reprezentat o provocare la care Churchman Landscape Architects au răspuns cu sensibilitate.

Câştigătorul marelui premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture va fi prezent la LAUD 2014

Chris Churchman este fondatorul şi directorul biroului de arhitectură Churchman Landscape Architects din Anglia, cu o experienţă de peste 15 ani în landscape architecture.

La LAUD 2014, alături de Chris Churchman participă arhitecţi din ţară şi din străinătate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaţionale de arhitectură.

Expoconferinţa de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură şi antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF şi CONTRACTOR.

Website: www.laud.ro

Contact: laud@abplusevents.com

Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0