fbpx

Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor

Cea de-a 9-a editie a AUTOR – Targ de Bijuterie Contemporana dedica, in acest week-end, pe 20 si 21 aprilie, o sectiune speciala tinerilor designeri romani de produs, care propun vizitatorilor obiecte cu preturi cuprinse intre 8 si 800 euro.

Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor

Astfel, un portofel al designerului Alexe Popescu (foto atasat) – realizat din hartie plastifiata si asamblat manual, pe principiul origami – costa 8 euro, in timp ce o pereche de casti audio, realizate din lemn de designerul Ioana Ciurea Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 40 – 60 de euro – in functie de tipul modelului ales.

Un obiect de iluminat special, precum lampa de perete Bullight – in forma de cap de taur – a designerului Constantin Alupoaiei Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor costa 113 eur, in timp ce masa „Leaf” (foto atasat), o masa sofisticata si minutios realizata astfel incat sa reproduca forma organica a unei frunze are un pret de vanzare de 450 euro.

Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor

“Designul de autor se desprinde de sfera designului industrial de produs. Selectia de la aceasta editie a evenimentului vorbeste cu precadere despre acest tip de design, cel de autor. De aceea, majoritatea obiectelor create de designerii selectionati sunt realizate prin metode care implica multa manualitate, astfel incat obiectele sunt unicat si in serii foarte mici. Aceste caracteristici ii confera designului de autor o valoare in plus, pozitionandu-l in apropierea obiectului de arta, diferenta facand-o faptul ca, pe langa functia estetica intrinseca, el are si o latura functionala. Sunt obiecte cu personalitate care inglobeaza concepte si potenteaza spatiul in care sunt expuse, prin varietatea de interpretari si stari pe care le genereaza”, spune Dan Piersinaru, fondatorul platformei AUTOR – Bijuterie Contemporana.

Designerii si studiourile de design care participa in acest an la AUTOR – Targ de Bijuterie Contemporana sunt 11am architects, Agnes Keszeg, Anca Trestian & Alina Turdean, Alexe Popescu, arhiDOT design, Constantin Alupoaei, Dragos Dogaru, Ioana Ciurea & Bogdan Gotia Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor, Irina Alexandru, Ramona Bejan, Silva Artis, The Awesome Project si TheCraft Lab – Irina Neacsu.

Cat costa obiectele designerilor de produs la Targul Autor

Este a doua editie consecutiva cand cel mai relevant eveniment dedicat creatiilor autohtone de bijuterie de AUTOR dedica o sectiune speciala designului de produs.

„Optiunea pentru un obiect de designer intr-o locuinta personala sau intr-un spatiu de birou este o modalitate extraordinara de a afirma personalitatea unui spatiu sau a unui proprietar de spatiu. Toti cei atenti la ceea ce inseamna creativitate autohtona au avantajul extraordinar, in acest moment al pietei, sa poata achizitiona un obiect cu amprenta personala a unui designer, produs unic sau in serie limitata, la o calitate comparabila celei de pe pietele internationale consacrate si la un pret corect, fara alte adaosuri” – Simona Buta, fondator BUCHAREST DESIGN CENTER.

Targul Autor este deschis la Sala Dalles din Bucuresti sambata 20 aprilie si duminica 21 aprilie, intre orele 11.00 – 20.00.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0