fbpx

Câte funcţiuni poate îngloba un studio de 37 mp

Text: Elis Popescu
Foto: prin designist.ro

Conceptul amenajării este gândit pentru un locatar tânăr (sau un cuplu de tineri), activ, care călătoreşte mult, petrece timp în aer liber şi merge cu bicicleta. Studioul este pentru el/ei ca un cocon care îi binedispune, îi relaxează şi le oferă doza de culoare şi neconvenţional care îi caracterizează.

Cum tendinţa este ca tinerii să devină părinţi destul de târziu, după 30 de ani sau chiar după 35, acest studio compact (de doar 37 de mp) este bine împărţit pentru a îngloba funcţiunile esenţiale unui locuit confortabil: vestibul, living, dormitor cu dressing, bucătărie şi zonă de luat de masa. În ciuda limitărilor impuse de o garso­nieră care înglobează mai multe funcţiuni, s-a acordat o atenţie specială depozitării şi alegerii unor elemente de mobilier multi-purpose. Astfel, zona de intrare este separată de zona de odihnă printr-un corp multifuncţional cu două feţe, cu un design jucat, cu spaţii pline şi see through, care asigură o mare parte din nevoia de depozitare din această locuinţă.

Fără să obtureze spaţiul, acest corp multifuncţional separă vestibulul de dormitorul creat pe cea­laltă parte a sa, unde se regăsesc sertare şi compartimente cu acces din dormitor, care să suplimenteze capacitatea de depozitare a dressingului. Decorul este gândit pentru un locuit pe termen lung, astfel încât viitorii locatari să se regăsească în acest spaţiu atât din punct de vedere funcţional, cât şi al designului interior, la vârsta de 25-27 de ani, dar şi la 35-40 de ani. Leagănul reprezintă piesa-surpriză a decorului şi funcţionează mai degrabă ca un element decorativ, ludic, făcând conexiuni cu spaţiul exterior – Parcul Tineretului, din imediata apropiere. Este detaşabil, astfel încât, vara, îl poţi lua cu tine în parc şi-l poţi agăţa de creanga unui copac, la o şuetă cu prietenii sau într-o pauză de dat cu rolele.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0