fbpx

Ce povești coc pentru voi designerii ceramiști de la Made in RO – Târg ales de design, ediția #Ceramică

Sâmbătă, pe 20 mai, DESIGNIST, primul proiect românesc de publishing online care vorbește despre designerii români de produs, despre design interior și industriile creative, pășește din nou în offline cu ocazia unei ediții speciale Made in RO – Târg ales de design, dedicate ceramicii. Made in RO #Ceramică va fi găzduit de o clădire monument istoric din București, de pe strada Alexandru Philippide nr. 5, etajul 2 (în spatele Institutului Francez) și va reuni unele dintre cele mai fresh și originale proiecte de ceramică contemporană din România. Iată-le prezentate pe toate mai jos, într-un preview al evenimentului care, sperăm, vă va îmbia să veniți.

SONY DSC

SONY DSC

Branduri în premieră

SPOONFOOL

Proaspăt apăruți în peisajul designului ceramic românesc, SPOONFOOL, sau designerii ceramiști Claudiu Ștefan și Alisa Aramă, creează ustensile de bucătărie și accesorii din porțelan de Limoges, gresie sau faianță, cu forme ingenioase și din combinații de materiale, care promit hygge și experiențe tihnite.

colaj_made-in-ro-ceramica_02

Studio mud.

Absolvenți ai Universității de Arhitectură “Ion Mincu”, designerii noului Studio mud., Roxana Bâra și Andrei Tache, îmbină contururile delicate cu funcționalitatea deprinsă din arhitectură. Paharele Natural Wonders, pe care le vor aduce la Made in RO #Ceramică, sunt inspirate de țesuturile organismului uman, iar bijuteriile lor de porțelan recreează formele elegante ale sticlelor de parfum.

Branduri cunoscute + colecții noi

Mădălina Andronic Ceramics

Pe Mădălina o cunoașteți deja, cu siguranță, și ca ilustrator prolific, și ca artist ceramist. Noua ei colecție de vase ceramice, Honeymoon, fructifică ambele fațete ale creativității Mădălinei și le așază sub soarele coastei amalfitane, de unde împrumută câte o crenguță de măslin sau de lămâi, pentru un strop de răcoare și savoare.

De Ceramică Mădălina Teler

Și Mădălina Teler este un ceramist bine-cunoscut, iar la Made in RO #Ceramică experiența și talentul ei vor sosi pe platouri din porțelan și gresie, lucrate manual și colorate în masă, pattern-urile fiind create prin tehnica de marmorare.

atelierul-de-portelan_made-in-ro_ceramica-03

Alina Ceramics

Alina Constantinescu, designerul care a creat piesa ceramică de pe vizualul evenimentului, vine la târgul Made in RO #Ceramică cu Bubbles, o colecție realizată din porțelan glazurat, decorat prin suflarea de bule de săpun cu pigment ceramic, tehnică ce oferă unicitate fiecărui produs. Cea de-a doua colecție Alina Ceramics, Geometrie în farfurie este formată din platouri… lăsate la mâna hazardului ca formă de expresie artistică.

Ceramic Sparrow

Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă aka Ceramic Sparrow vor aduce la eveniment seria Tea for One, compusă din borcane de porțelan învelite în piele naturală. Fiecare piesă este turnată separat și constă din borcan, infuzor și capac. Tot Ceramic Sparrow sunt și creatorii colecției de broșe inspirate de casele vechi sau palatele Bucureștiului, decorate cu pigmenți ceramici și acoperite cu glazură transparentă.

vizual-landscape-made-in-ro-ceramica_20-mai

Keramice

Raluca Tinca este specializată în căsuțe de lut, fie mici și colorate, fie mari și sobre, unele chiar și cu horn și păsărele pe acoperiș. Colecția Little Houses, pe care o veți vedea la Made in RO #Ceramică, include piese modelate în lut roșu, după chipul și asemănarea caselor transilvănene. Unele dintre ele sunt decorate cu aur lichid.

Glory Box

Andreea Bădrăgan, designerul Glory Box, s-a gândit la diminețile un pic leneșe, un pic egoiste, în care ai chef doar pentru tine și gândurile tale, și a creat colecția de vase pentru mic-dejun Breakfast Vanity Set: cană de cafea sau ceai, bol și farfurie cu contururi neregulate. Îți amintesc de diminețile în care nu-ți faci planuri și lași lucrurile să curgă.

Una ca Luna

Colecția Touch a designerului Anca Dragu – Una ca Luna mizează pe simțul tactil și decor în relief. Unele piese sunt monocrome, iar elementele reliefate contrastează cu suprafețele glazurate. Altele au decorul în relief potențat cu oxizi metalici. Dar,ca să înțelegi mai clar, te invităm să le atingi și te vei convinge cât sunt de originale.

Atelierul de porțelan

Mihaela Cherciu se folosește de porțelanul glazurat și neglazurat ca să transforme natura în colecția de bijuterii Poricale: fructele – mere și pere – devin pandantive, merișoarele se prefac în cercei, iar frunzele în broșe. Piesele sunt turnate sau modelate manual și au sisteme de închidere de argint sau alamă.

Atelierul Bufnița Ceramică

Emilia Cristea lucrează doar cu lut ecologic și glazuri non-toxice, fără plumb, ca să creeze lămpi, seturi de căni și farfurii inspirate din natură, cu forme neregulate, organice. Multe dintre piese sunt decorate cu frunze, flori sau fructe, pentru o legătură și mai strânsă cu natura.

Atelier BohemianFlow

Colecția Eclectic Herbarium a designerului Szidonia Balint este formată din seturi de ceai din porțelan pictate manual cu vopsea non-toxică, o reinterpretare a motivelor transilvănene florale într-un context contemporan.

 

Proiecte colaborative

Iutta

Cunoscută deja ca designer de accesorii din piele, Nicoleta Chirică își transpune creativitatea în colecția Nu mă uita, realizată împreună cu artistul ceramist Anca Dragu – Una ca Luna. Piesele de porțelan sunt pictate manual cu motive populare stilizate, inspirate din simbolistica florii de nu-mă-uita: fidelitatea, prietenia devotată și puterea amintirilor.

Bianca Grin

În colecția Portrete de familie, Bianca Grin reunește piese de bijuterie ambientală din porțelan delicat și parfumabil de Limoges, care pot fi folosite și ca obiecte decorative – este suficient să pui două picături din parfumul preferat pe spatele portretului realizat de ilustratoarea Agnes Keszeg și parfumul va fi difuzat în întreaga încăpere.

 Christine on the Clouds

Prințesa Corcoduș, colecția de haine cu aplicații ceramice create de Cristina Șerbu împreună cu De Ceramică (designerul ceramist Mădălina Teler), jonglează cu nuanțe de ecru, verde-bleu și cu alb așezate pe mătase și batist. Elementele ceramice sunt aplicate prin coasere, cu trei prinderi fiecare, pentru mai multă rezistență.

Te vei întâlni cu toți creatorii menționați la Made in RO #Ceramică, pe 20 mai, dar, mai întâi, înscrie-te pe guest list, la acest link: http://madeinroceramica.rsvpify.com/. Iar în loc de slogan, vă spunem doar… să fie porțelan! J

Când: sâmbătă, 20 mai, 11.00-20.00
Unde: str. Alexandru Philippide nr. 5, etaj 2 (strada din spatele Institutului Francez)

Intrare liberă
Facebook event
: aici

Made in RO #Ceramică face parte din circuitul de evenimente organizate în contextul Romanian Design Week 2017.

 

Detalii și povești despre designerii participanți pe www.designist.ro.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0