fbpx

CEMACON lansează noua sa gamă de cărămidă aparentă în cadrul Romanian Design Week

Noua gamă de cărămizi aparente CEMACON poate fi admirată în cadrul Romanian Design Week începând de astăzi, 24 mai, până pe 2 iunie 2024, pe str. Benjamin Franklin nr. 10, în București. Produsele sunt integrate în spațiul neconvențional al clădirii monument-istoric CINA, după un concept creativ inedit realizat de către UNITH2B, concept care își propune să scoată în evidență autenticitatea și potențialul estetic nelimitat al utilizării cărămizii aparente în finisarea fațadelor.

”Pentru noi, arhitecții de la UNITH2B, utilizarea unui material natural, produs autohton și de o frumusețe remarcabilă este o adevărată plăcere. Majoritatea proiectelor noastre includ fațade de cărămidă aparentă, care credem că adaugă o calitate arhitecturală distinctivă. Până acum, eram nevoiți să importăm aceste materiale. Cu ajutorul CEMACON, putem construi acum cu cărămidă aparentă la un cost competitiv și cu livrare rapidă, oferind astfel beneficii semnificative pentru clienți.

 

CEMACON ne-a impresionat prin deschiderea lor completă de a colabora cu noi, arhitecții, în ceea ce privește paleta cromatică și implementarea atât pe fațade, cât și pe pereți și pardoseli interioare. Acest parteneriat ne-a permis să creăm împreună un produs echilibrat și deosebit, care răspunde perfect nevoilor noastre și ale beneficiarilor noștri”, spune Hildegard Brandl, managing partner UNITH2B.

CEMACON a inaugurat de curând prima fabrică de cărămidă aparentă din România, în urma unei investiții de peste 14 milioane de euro. Fabricată cu tehnologie de ultimă generație și surse de energie regenerabilă, cărămida aparentă Cemacon este 100% naturală și are o durată de viață de peste 100 de ani. Pentru un plus de valoare estetică și autenticitate, arhitecți din România au fost implicați în procesul de proiectare a acestor produse.

 

”Ne-am propus ca această gamă de cărămidă aparentă să aducă acea notă de rafinament de care arhitecții din România au nevoie pentru a da personalitate clădirilor autohtone. Marele nostru avantaj, pe lângă calitatea asigurată de tehnologia de ultimă generație, este faptul că putem asigura un termen de livrare rapid și un preț accesibil, datorită faptului că realizăm producția în România, iar materia primă este de proveniență locală”, subliniază Daniel Șologon, CEO Cemacon.

2_MG_3689

Tehnologia utilizată de către CEMACON pentru obținerea produselor este cea mai modernă din Europa și garantează proprietățile superioare ale produselor: durabilitate, absorbție de apa redusă, rezistență ridicată la înghet-dezgheț. De asemenea, procesul tehnologic este eficient și sustenabil, amprenta de carbon fiind redusă cu 90% față de procesul prin care se obțineau plăci de cărămidă, prin tăierea cărămizilor tradiționale pline.

 

Cărămida aparentă CEMACON este produsă din argilă sau amestecuri de argile, împreună cu alte ingrediente naturale necesare în procesul de fabricație. Selecția acestora se face în urma unui proces laborios, în laboratorul propriu, pentru a se obține proprietățile estetice și fizice dorite.

Mai multe informații despre gama de cărămidă aparentă CEMACON se regăsesc pe site-ul producătorului român: https://cemacon.ro/caramida-aparenta

 

Cemacon este partener principal al Romanian Design Week și susține evenimentul Noaptea Albă a Studiourilor de Arhitectură, care va avea loc pe data de 30 mai și va deschide ușile a 27 de birouri și spații de lucru ale specialiștilor din domeniu, în cadrul unor evenimente sociale pentru colegi, prieteni și publicul larg. RDW se poate vizita de luni până vineri, între 12:00 și 22:00, iar în weekend, între 10:00 și 22:00. Biletele pentru Festivalul Romanian Design Week 2024 pot fi achiziționate de pe site-ul https://bilete.romaniandesignweek.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0