Ceramica artistei Seo-Yeon Park, între intensitatea culorii și simplitatea formei

cut

O legătură inedită între ceramică și pictură a ales să stabilească ceramista Seo-Yeon Park, reprezentată de galeria coreană Sikijang, care s-a inspirat din siluetele organic-florale ale tablourilor Georgiei O’Keeffe. Rezultatul este o colecție de veselă din porțelan intitulată Botanical Garden.

cut2

Park a fost atrasă de o remarcă a pictoriței americane care mărturisea o fascinație pentru culoare pe care o considera „un limbaj semnificativ”. Pentru a imprima bolurilor și paharelor din porțelan tonuri intense și închise, ceramista a experimentat combinarea a doi sau a mai multor pigmenți cu argilă albă.

kakaotalk_20180517_112821797

Porțelanul colorat a fost apoi ars la temperaturi ridicate, artista alegând un finisaj mat pentru a imprima un aer „o’keeffe-ian” colecției. Tonurile de verde închis, lila și vilolet sunt, de asemenea, desprinse din picturile mai sus amintite.

„Trăsăturile definitorii ale creațiilor mele sunt intensitatea culorii și simplitatea formei”, spune Seo-Yeon Park. Dacă ajungeți în Seoul, unde locuiește și creează, vă puteți intersecta cu ceramista într-o cafenea trendy care se numește… Brancusi.

kakaotalk_20180517_112822218

Articol apărut în igloo #184 / iun-iul 2018,
număr dedicat arhitecturii de pământ

template_sitefb_revista-20

Pasionat de film?

Comandă BU#14 de pe igloo.ro și ai șansa să câștigi o invitație dublă la două dintre avanpremierele Les Films de Cannes a Bucarest, la Cinema Muzeul Țăranului, ambele proiecții fiind în prezența echipei regizorale!
👉 20 octombrie, ora 17:00 – Timebox 
👉 20 octombrie, ora 20:00 – Jurnalul familiei Escu

Câștigătorii vor fi aleși prin random.org, pe data de 19 octombrie.

COMANDĂ