fbpx

Ceva sună bine în Trastevere, cartierul boem al Romei

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: STUDIOTAMAT TEXT: Anca Rotar FOTO: Seven H. Zhang

În inima cartierului Trastevere, destinație de neratat pentru cei care doresc să „guste” din latura boemă a capitalei italiene, un fost garaj a fost transformat într-un magazin trendy pentru o casă de discuri locală, ce poartă numele de Sounds Familiar. Calitatea de instant classic astfel anunțată este prezentă și în cadrul interiorului, unde discuri de vinil, articole vestimentare și obiecte de design sunt expuse într-un decor retro, cu o cromatică electrizantă, ce integrează elemente originale ale spațiului existent pentru a crea un ambient neconvențional și primitor, ce promite să devină un hub vibrant pentru iubitori de muzică și colecționari.

În numai 40 mp, arhitecții au creat un layout deschis și versatil, care permite spațiului să funcționeze atât ca magazin, cât și ca punct de întâlnire, cameră de audiții și chiar scenă pentru concerte live sau performanțe DJ.

Unul dintre elementele ce conferă interiorului o identitate puternică este plafonul fals din lemn, cu grinzi ce poartă semnele trecerii timpului, scos la iveală în urma unui proces minuțios de curățare și recondiționare. Însă, suprafața redusă nu a permis alte intervenții majore la nivel de structură, cu excepția prevederii unei mici zone de depozitare, ascunsă în spatele unei draperii.

text_2_02_Sounds Familiar Store by STUDIOTAMAT ©Seven H. Zhang

Caracterul limitat al spațiul disponibil a dictat o serie de soluții ingenioase în materie de mobilier. Fie integrat, fie de sine stătător, acesta a fost gândit pentru a putea fi ușor dezasamblat și repoziționat în funcție de nevoi. Astfel, ghișeul din tablă perforată ce servește drept suport pentru casa de marcat poate fi folosit și pentru expunerea articolelor de îmbrăcăminte, sau pe post de cabină de probă sau consolă pentru performanțe DJ. Posturile de ascultare, rafturile sau „cuburile” pentru discuri pot fi, de asemenea, configurate în mai multe moduri, păstrând echilibrul proporțiilor.

text_3_14_Sounds Familiar Store by STUDIOTAMAT ©Seven H. Zhang

Metalul intră în componența tuturor pieselor de mobilier, în aceeași nuanță de roșu, ceea ce conferă unitate și coerență amenajării și le integrează armonios în cadrul definit de albastrul profund al pereților. Lemnul plafonului fals și al corpurilor de depozitare, precum și aspectul catifelat al draperiei, contribuie la atingerea echilibrului dintre rece și cald și mențin jocul abil de finisaje și texturi, unde niciun detaliu nu este accidental.

text_4_08_Sounds Familiar Store by STUDIOTAMAT ©Seven H. Zhang

PROIECT: Magazin Sounds Familiar; ADRESA: Via di San Francesco a Ripa 5, Trastevere, Roma, Italia; SUPRAFAȚA: 40 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: STUDIOTAMAT; ECHIPA: Silvia D’Alessandro, Matteo Subiaco, Alice Patrizi; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0